Real Madrid näytti Liverpoolille taivaan merkit – ja missä maailman terävin kärkitaso menee

Karim Benzema pamputti ottelun ainoan maalin ja päätti Liverpoolin onnettomatkin pyristelyt.

JalkapalloMestarien liiga

Real Madrid näytti Liverpoolille taivaan merkit – ja missä maailman terävin kärkitaso menee

Joel Perovuon mukaan Real Madridin ylikävely Liverpoolista ei ollut ainoastaan tyly kylvetys - se oli myös osoitus siitä, että Los Blancosin peli on hyytävän kovassa lyönnissä.

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 16.3.2023 | KUVAT Rodrigo Jimenez / EPA-EFE / AOP

Lähtökohdat

Madridin illassa Liverpool oli mahdottomalta vaikuttavan urakan edessä Real Madridia vastaan. 5-2-johtoasemassa toiseen otteluun lähtenyt Real Madrid oli luonnollisesti musertava ennakkosuosikki etenemään jatkoon otteluparista.

Liverpoolin tilanne on edelleen tiedossa ja joukkue on jatkanut vuoristorata kauttaan joukkueiden ensimmäisen ottelun jälkeen ja näin oli vaikea ennakoida minkä tason katastrofi ottelusta oli tulossa vai nähtäisiinkö Santiago Bernabeulla sittenkin jättimäinen sensaatio. Real Madridin tason ollessa tällä hetkellä Euroopan parhaimmistoa, ei tälle Liverpoolin yllätykselle kovin isoja prosentteja voinut tietenkään antaa.

Ensimmäinen puoliaika

Ensimmäisellä puoliajalla ei jarruteltu ja ottelussa riitti vauhtia ensimmäisen ottelun tapaan.

Ottelu virtasi vauhdikkaasti päästä päähän, mutta huippupaikat loistivat poissaolollaan. Ensimmäisen 20 minuutin jälkeen ottelun tempo hiukan laski ja Madrid otti ottelun haltuunsa laittamalla tutun 4-5-1 muodon omalle kenttäpuoliskolleen, jota Liverpool ei kyennyt murtamaan koko ottelun aikana.

Lisäksi Realin syöttöpeli oli jälleen kerran erinomaisella tasolla ja Liverpool joutui juoksemaan pallon perässä isoja metrejä. Liverpool joutui tyytymään paljolti keskityksiin yrittäessään murtaa Realin puolustusta ja suurta uhkaa niistä ei espanjalaisille aiheutunut. Madrid onnistui myös hyvin puolustamaan Mohamed Salahia vastaan Nachon saadessa hyvin tukea lähimmiltä pelaajilta.

Vauhdikkaasta pelistä ja lupaavista hyökkäyksistä huolimatta ensimmäinen jakso oli maaliton.

Toinen puoliaika

Jos ensimmäisellä jaksolla näytti vielä siltä, että Liverpool yrittää ja ottelupari saattaisi herätä eloon englantilaisten johtomaalilla, näytti toinen puoliaika tämän ajatuksen vääräksi.

Liverpool oli toisella puoliajalla suurimmaksi osaksi alistettuna kentällä, eikä minkäänlaista kiriä joukkueelta nähty. Real oli yksinkertaisesti parempi joukkue molempiin suuntiin, joka tietysti teki Liverpoolin urakasta mahdottoman.

Toinen puoliaika olikin lähinnä loppuvihellyksen odottelua. Karim Benzema kävi kruunaamassa loistavan otteluparinsa voittomaalin muodossa kymmenen minuuttia ennen loppua.

Analyysi

Real Madrid on yksi Mestarien Liigan voittajasuosikeista ja sen peli on ihailtavassa kunnossa.

Joukkue puolustaa kurinalaisesti ja taitaa monipuolisen pallollisen pelin, jonka kruunaa erittäin laadukas yhden kosketuksen syöttöpelaaminen. Madridin kausi jatkuu La Ligassa elintärkeällä ottelulla sunnuntaina El Clasicossa Barcelonaa vastaan, josta Los Blancos tarvitsee voiton noustakseen mukaan mestaruustaistoon.

Liverpoolin kausi jatkuu Valioliigassa, jossa sen ainoa tavoite on päästä ensi kauden Mestarien Liigaan. Joukkueen jälleenrakennus on kesken ja nähtäväksi jää, saako Jürgen Klopp Liverpoolin kurssin korjattua ensi kaudeksi.