Roman Eremenko on Hongalta loistohankinta, joka muuttaa Veikkausliigan voimasuhteita

Roman Eremenko pelasi viime kaudella HIFK:ssa, muttei pystynyt estämään seuran tippumista Ykköseen.

JalkapalloVeikkausliiga

Roman Eremenko on Hongalta loistohankinta, joka muuttaa Veikkausliigan voimasuhteita

Roman Eremenko on Joel Perovuon mukaan Hongalta kovan luokan hankinta, joka nostaa selvästi Hongan osakkeita mestaruustaistelussa.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 4.5.2023 | KUVAT All Over Press

Roman Eremenko on MTV3 Urheilun mukaan tehnyt sopimuksen FC Hongan kanssa. Joel, aikamoinen paukku?

Todella hieno uutinen Veikkausliigan ja Hongan kannalta. Kun Jerry Voutilainen loukkaantui Hakaa vastaan pelatussa ottelussa ja on sivussa koko loppukauden, oli selvää, että Honka yrittää löytää hänen tilalleen uuden pelaajan.

Veikkausliigan siirtoikkuna meni kiinni viime kuussa, joten Hongan oli etsittävä Voutilaisen korvaajaa sopimuksettomista pelaajista. Tässä mielessä Honka sai varmasti parhaan mahdollisen korvaajan aika isolla säteellä Espoosta.

2.04 for Brighton to beat Man United! Use your 25€ combi free bet on your 1st deposit and play at Mr Green!

Mitä Eremenkolta voidaan odottaa Hongassa?

Nyt on muistettava, että Eremenkolla oli välissä kahden vuoden kilpailukielto ja viime kaudella stintti HIFK:ssa ei antanut oikeaa kuvaa Eremenkon taidoista. Hän oli ymmärrettävästi puolikuntoinen tullessaan HIFK:hon, mutta todellinen ongelma oli se, missä tilassa IFK oli pelillisesti ja missä tilassa se oli seurana.

Sellaisessa asetelmassa kenenkään ei olisi ollut helppo pelata, ei myöskään Eremenkon. Hän ymmärsi tilanteen haastavuuden ja teki kaikkensa kääntääkseen IFK:n kurssin. Tuo yrittäminen meni kuitenkin paikoin yliyrittämiseksi, koska Eremenko selvästi koki, että hänen on kannettava yksinään koko joukkuetta harteillaan.

Nyt tilanne on täysin toinen. Vierellä on toimiva kollektiivi ja Vesa Vasaran selkeä pelimalli. On mielenkiintoista nähdä, miten Eremenko istuu Vasaran taktiikkaan. Malttaako hän pelata Hongan taktiikan mukaisessa roolissaan vai onko pelaamisessa samanlaisia yliyrittämisen kaikuja ja omien säätöjen tekemistä kuin viime kaudella IFK:ssa?

On ymmärrettävää, että nytkin Eremenkolta vie oman aikansa päästä fyysisesti parhaaseen terävyyteen, mutta pohjat ovat varmasti sen verran hyvät, että kyllä se kroppa sieltä tulee oikeaan pelimoodiin

Kuinka suurena näet Eremenkon merkityksen Hongan kannalta?

Kuten sanoin, Eremenkolta vie varmasti oman aikansa päästä parhaaseen fyysiseen iskuun, mutta uskallan silti sanoa, että Eremenkon hankinta muuttaa Veikkausliigan voimasuhteita napsauksen ja nostaa Hongan vakavasti otettava mestariehdokkaaksi. Tässä mielessä puhutaan kovan luokan loistohankinnasta.

Hongan pelaaminen on ollut alkukauden aikana tehotonta, mikä on johtunut pitkälti siitä, että useat pelaajat ovat ylöspäin pelatessa jääneet ihmettelemään omille paikoilleen ja pelaaminen on siksi ollut staattista. Ei ole tehty aloitteita linjan taakse ja muutenkin Hongan pelaamisessa ei ole ollut samanlaista iloista ja monipuolista eteenpäin menemisen meininkiä kuin viime kaudella.

Uskon, että Eremenko tuo tähän muutoksen. Varmasti ongelmaa olisi saatu hiottua ja korjattua muutenkin, mutta nyt sitä on korjaamassa kiistatta yksi Veikkausliigan parhaista pelaajista.