Romurallipoikaa uhkaavat potkut formula ykkösistä isän nimestä huolimatta

Mick Schumacherin Monacon GP päättyi, kuten hän isällään yhdet aika-ajot kaiteiseen. Ainoa ero taisi olla, että toinen ajoi kaiteeseen tahallaan ja toinen vahingossa.

Formula 1

Romurallipoikaa uhkaavat potkut formula ykkösistä isän nimestä huolimatta

Onko autojen romuttajana kunnoustautuneen Mick Schumacherin päivät formula ykkösissä luetut? Alkavat olla, jos tahti ei muutu, vastaa Erkki Mustakari.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 9.6.2022 | KUVAT All Over Press

Haas-tallin pomojen pinnan kerrotaan olevan kireällä nuoren Mick Schumacherin kanssa. 23-vuotias saksalainen on nyt kahdesti romuttanut autonsa tällä kaudella ja F1-kautta on takana seitsemän osakilpailua.

MM-pistetilillä Schumacherilla ei ole vielä pinnaakaan, kun taas uusi tallikaveri Kevin Magnussen on kerännyt jo 15 MM-pistettä ja on niillä kymmenen parhaan kuljettajan joukossa.

Finland, Ukraine and Scotland all to win their Nations League matches 11/6/2022 – odds 15.00 at Leo Vegas!

F1-toimittaja Erkki Mustakari sanoo, että Schumacher ajaa nyt kriittisiä kisoja.

”Hänellä on hyvä sukunimi ja hyvät taustat lajiin, mutta niin on ollut monella muullakin. Schumacher ei kuitenkaan päässyt heti ajamaan huipputalleihin, kuten Jacques Villeneuve ja Damon Hill aikoinaan. Tällä asialla on tietysti iso merkitys.”

Mustakari muistuttaa, etteivät tallit ota nykyään suuria riskejä kuskivalinnoissaan. Schumacherilla oli hyvät näytöt pikkuformuloista, mutta ovet eivät auenneet ja nimimies ajaa nyt Haasilla.

”Hänen olisi pitänyt heti saada näyttöpaikka McLarenilta, Red Bullilta tai peräti Ferrarilta. Tilanne olisi nyt ihan varmasti aivan toinen.”

”Lisäksi on aivan selvää, että näillä näytöillä Schumacherin mäki F1:ssä vain jyrkkenee. Isotkaan tallit eivät ota riskejä, elleivät ole varmoja, että ne kannattavat. Eikä Schumacher ole mikään varma nakki. Väitän, että seuraavat viisi kisaa ovat koko Schumacherin uran kannalta aivan ratkaisevia. Jos räpeltäminen jatkuu, hän ei koskaan pääse huipputalliin, ja voihan hän lentää jopa ulos koko sarjasta.”

F1-varikolla patsastelee tälläkin hetkellä isiä, jotka ovat kovia moottorinimiä. Red Bullin Max Verstappenia tsemppaa varikolla kovaäänisesti isä Jos Verstappen ja Ferrarin Carlos Sainz juniorin etuja vahtii rallitähti-isä Carlos Sainz. Mick Schumacherin isä Michael vammautui pysyvästi hiihto-onnettomuudessa 2013, eikä hänestä ole tukijaksi. Lisäksi 180 F1-starttia ajanut Mickin setä Ralf Schumacher on muistanut medioissa vieläpä kritisoida veljenpoikaansa.

”Jos Schumacherilla olisi takanaan oma isä ja lisäksi vaikkapa tämän legendaarinen manageri-aisapari Willy Weber, voisi tilanne olla aika erilainen, mutta niin ei nyt ole. Vaikka Schumacher selvästi hakee limiitissä ajamalla parempia tuloksia ja huippuonnistumista, voi se vielä maksaa hänelle paljon. Hänen olisi jo pakko onnistua.”