Se on on kiitos ja näkemiin – Ferrari on pudonnut lopullisesti Red Bullin kyydistä

Red Bullit olivat mykistäviä Belgian GP:ssä.

Formula 1

Se on on kiitos ja näkemiin – Ferrari on pudonnut lopullisesti Red Bullin kyydistä

Belgian GP osoitti Erkki Mustakarin mukaan, että Ferrari on pudonnut lopullisesti Red Bullien kyydistä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 28.8.2022 | KUVAT All Over Press

Max Verstappen voitti Belgian GP:n mykistävällä ajolla. Hollantilainen lähti lähtörangaistuksensa vuoksi vasta ruudusta 14., mutta oli kärkipaikalla jo, kun 12. kierrosta osakilpailua oli ajettu.

F1-asaintuntija Erkki Mustakari ei näe horisontissa enää haastajia puolustavalle mestarille.

”Jos Ferrarilla oli aiemmin kaudella jonkinlainen moottoriin liittyvä etu, se on nyt menetetty. Belgian kisassa Red Bull oli niin vahva, että mistään mestaruustaistelun kahden kaupasta tässä ei kannata enää edes yrittää puhua. Kaiken lisäksi Ferrarilla taktiset mokat sen kuin jatkuvat samalla, kun Charles Leclercin ja Verstappenin ero MM-pisteissä on jo 98 pinnaa.”

”Red Bullilla on nyt loistava auto ja moottori toimii. Paljon puhutaan, että autosta on saatu painoa pois. Sellainen näkyy kyllä kierrosajoissa, mutta Red Bull ei ole kuitenkaan vahvistanut tehneensä erityisiä muutoksia autoonsa. On silti aika selvää, että Red Bull tekee yhä kiivaasti kehitystyötä ja Ferrari tuntee sen nahoissaan.”

Mercedeksen konkarikuski Lewis Hamiltonin kausi synkkeni Belgiassa. Hän keskeytti kisan ajettuaan Fernando Alonson Alpinen päälle ensimmäisellä kierroksella. George Russell ajoi puolestaan oman Mersunsa maaliviivalle neljäntenä.

”Kyllähän tämä oli se kisa, jossa Mercedeksellä oli kaikki kortit käsissään juuri kärkikuskien lähtöruuturangaistuksien vuoksi. Kunnon tyrmäävää iskua Mercedes ei pystynyt antamaan.”

”Mercedeksellä voi olla vähän kylmä olo, kun miettii, että kilpaileva saksalainen automerkki Audi ilmoitti loppuviikosta tulevansa mukaan F1:iin. Lisäksi Porschekin on jo F1-ovella. Mersun imago kärsii heikosta kaudesta. Toto Wolffilla on kuumat paikat edessä, kun suorituskykyä ei löydy.”