Seinäjoki avasi pesäpallokauden voitolla, mutta molemmilta lähti varoitus kärkiseuroille

Seinäjoen jokeri Aino-Kaisa Mantere löi kauden avauksessa viisi juoksua.

Pesäpallo

Seinäjoki avasi pesäpallokauden voitolla, mutta molemmilta lähti varoitus kärkiseuroille

Seinäjoki avasi pesäpallokauden voitolla Rauman Ferasta. Pekka Arffman näki kuitenkin molempien joukkueiden esityksissä potentiaalia.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 27.4.2024 | KUVAT Antti Haapasalo

Seinäjoen Maila-Jussit avasi pesäpallokauden voitolla lyömällä Rauman Feran Fuengirolassa lauantaina 2-0 (6-2, 4-2) -numeroin.

Ottelun sankariksi nousi Seinäjoen lyöjäjokeri Aino-Kaisa Mantere, joka löi ottelussa viisi juoksua.

ElmoTV:n asiantuntijan Pekka Arffmanin mukaan ottelu oli pelialusta huomioiden varsin hyvätasoinen.

”Toki ottelussa tuli muutama merkkivirhe ja harhaheitto, mutta kokonaisuudessaan ottelu oli tasoltaan varsin hyvää luokkaa. Numerot olivat selvät, mutta todellisuudessa ottelu oli tasaisempi.”

”Esimerkiksi kolmostilanteet olivat tasan 17-17 ja Fera voitti kärkilyönnit 42-32 ja sen kärkilyöntien onnistumisprosentti oli 63, kun Seinäjoella se oli 49. Ero tuli lähinnä kotiuttajien onnistumisessa ja näissä Feran muutamissa ulkopelivirheissä”, Arffman sanoo.

”Seinäjoelta ottelu oli varoitus tulevasta ja merkki ennen kaikkea sen kotiutusvoimasta. Aino-Kaisa Mantere oli viime kaudella sarjan lyöjäkuningatar ja hän näyttää jatkavan siitä, mihin viime kaudella jää. Ennakolta neljä vahvinta joukkuetta – Lapua, Manse, Pori ja Kirittäret – saavat olla tarkkoina Seinäjoen kanssa.”

”Vaikka Feralle sattui näitä merkkivirheitä ja heittopeli oli hieman haparoivaa, myös siltä ottelu oli lupaava esitys. Kun nämä ensimmäiseen otteluun tyypilliset virheet saadaan karsittua, Fera pystyy haastamaan kärkiseurat siinä missä Seinäjokikin. Vaikka Feran kotiuttajat hävisivät taistelunsa Seinäjoen kotiuttajille, Feran ykköskärki oli lauantaina selvästi paremmassa vireessä kuin Seinäjoen kärki.”