Seitsemän maalin Leijona-myrsky jauhoi Tanskasta voileivän täytettä

Kasperi Kapasen 6-0-osuma herätti tanskalaisten keskuudessa jupinaa, sillä Kapanen horjahti maalia tehdään kumoon ja liukui George Sörensenin päälle.

Jääkiekon MM2023Leijonat

Suomi pisti tuulemaan alkulohkon viimeisessä ottelussa nuijimalla Tanskan komeasti  7-1 (3-0, 3-0, 1-1).

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 23.5.2023 | KUVAT All Over Press

Leijona-myrsky käynnistyi heti avauserässä. Kun ottelua oli pelattu vajaat kolme minuuttia, Niklas Matinpalo iski kiekon siniviivalta maalille, jossa kapteeni Marko Anttila ohi laatan ohi George Sörensenin. Myös Hannes Bjöärniselle merkittiin maaliin syöttöpiste.

Toisen kerran Sörensenin takana heilahti vain vajaata minuuttia myöhemmin. Ykköskenttä pyöritti näyttävän kuvion, jonka päätteeksi Atte Ohtamaa löi numeroiksi 2-0. Esityön maaliin tekivät Sakari Manninen ja Mikko Rantanen.

3-0-maali syntyi avausmaalista tutulla kuviolla ajassa 18.36. Mikael Seppälä laukoi siniviivalta ja tällä kertaa maalin edessä heilui mailamiehenä Ville Pokka. Kaapo Kakko kirjasi myös syöttöpisteen.

Toisessa erässä jatkui samanlainen tuuletus. Janne Pesosen kiersi vajaan kolmen minuutin pelaamisen jälkeen maalin takaa ja löysi syötöllään maalin edessä olleen Björnisen, joka viimeisteli numeroiksi 4-0. Pesosen lisäksi toiseksi syöttäjäksi merkittiin Seppälä.

5-0-osuma syntyi Suomen pelatessa vajaalla, kun Antti Suomela istui kakkosta korkeasta mailasta. Seppälä kuittasi jo illan kolmannen syöttöpisteensä lähettämällä Juho Lammikon vauhtiin vasemmalla laidalla, josta Lammikko iski kiekon helpohkosti Sörensenin jalkojen välistä maaliin taakse.

Suomen kuudes maali kuumensi tanskalaisia, sillä maalin tehnyt Kasperi Kapanen horjahti upean veivinsä jälkeen kumoon ja liukui Sörensenin päälle. Maali kuitenkin hyväksyttiin. Maalin syöttäjiksi merkittiin Kakko ja Suomela.

Kolmannessa erässä Matinpalo vei Suomen jo 7-0-johtoon laukomalla kiekon ajassa 42.41 siniviivalta sisään. Syöttöpisteen maaliin saivat Björninen ja Ahti Oksanen.

Tanska kuittasi kuitenkin Leijonien seitsemännen osumana salamana, kun Nikolaj Ehlers laukoi vain 12 sekuntia myöhemmin kiekon helpohkosti Emil Larmin taakse.

Suomi kohtaa puolivälierissä torstaina Kanadan. Ottelu alkaa kello 20.20.