Selänne ulkona Jokereista, mutta myös mystisessä ”toisessa tahossa” on ilmeinen hajuhaitta

Silloin ennen. Hjallis Harkimo lohdutti vuoden 2003 MM-kisojen murheellisen Ruotsi-katastrofin jälkeen hyvää ystäväänsä Teemu Selännettä.

JääkiekkoLiiga

Selänne ulkona Jokereista, mutta myös mystisessä ”toisessa tahossa” on ilmeinen hajuhaitta

Jokereiden pelastushankkeessa on tapahtunut yllätyskäänne. Teemu Selänteen ryhmä on ulkona operaatiosta, mutta Samuel Savolaisen mukaan Liigan tiedote viittaa siihen, että myös niin sanottuun "toiseen tahoon" liittyy arveluttavia piirteitä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 21.8.2022 | KUVAT All Over Press

Jokereiden tilanteessa nähtiin merkittävä käänne, kun Naurava Narri Oy ilmoitti tiedotteessa Teemu Selänteen ja Keijo Säilynojan suulla, ettei se ole edistämässä Jokereiden liigahanketta. Samuel, mistä tämä käänne kertoo?

Varmasti monesta asiasta, mutta kuten Liiga omassa tiedotteessaan kertoi, peliin on tullut mukaan myös toinen ryhmittymä. Ja ilmeisesti se ryhmittymä on saanut jonkinlaisen otteen jokerihankkeesta. Ja jotain voi kenties laskeskella myös Keijo Säilynojan lausunnosta Nauravan Narrin tiedotteessa:

”Toivomme vilpittömästi, että Helsingin Jokerit ry:n tuleva yhteistyökumppani edustaa koko Jokerit-perheelle tärkeitä arvoja, on täysin vapaa KHL-ajan rasitteista ja takaa Jokereille perinteitä kunnioittavan ja vakaan tulevaisuuden.”

ElmoTV:han kertoi jo maaliskuussa, että Hjallis Harkimo on selvittänyt mahdollisuutta pelastaa Jokerit ja samassa tiedossa on nyt elokuussa Ilta-Sanomatkin tuoreen uutisensa mukaan. Se tuo tähän soppaan melkoisen käänteen.

Kuten eräs jääkiekkomies tokaisi tämän päivän puhelinrallin yhteydessä, että kun pelissä on paljon tunnetta, valtaa ja rahaa, niin syntyvät parhaat Hollywood-elokuvatkin.

Harkimo on toki kiistänyt osallisuutensa hyvin mielenkiintoisin sanankääntein. Ja Ilta-Sanomien jutussa on kuultu, että toimitusjohtajaksi kaavailtaisiin Harkimon poikaa Joel Harkimoa. Siihen Harkimo sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että hän ei asiasta tiedä ja että hän ei ole mukana. Uskoo, ken haluaa.

Mutta kertoohan tämä myös siitä, että jotenkin Jokereiden liigahankkeessa on jollain tavalla edetty. Mutta avoimia kysymyksiä on edelleen paljon, eikä vähiten tämän toisen ryhmittymään kuuluvan porukan henkilöllisyydestä. Ja voitti ”kisan” mikä tahansa ryhmittymä, kiire on jo, mikäli kaudeksi 2023-24 Jokerit meinaa Liigassa pelata, sillä hakemus on jätettävä lokakuun loppuun mennessä.

Kun olet lukenut Liigan tiedotteen, mistä näet sen kertovan?

Sanoisin niin, että tässä on kyse muustakin kuin vain siitä, että Liiga on saanut uuden viestintäjohtajan ja avoimemmasta linjasta, mikä on toki tervetullutta. Kyse voi aivan hyvin olla siitä, että jos toisessa ryhmittymässä todella on mukana esimerkiksi Harkimo, niin silloin hankkeen ylle tulee rumia piirteitä, koska Harkimo on se, joka Jokerit KHL:ään myi. Ja Liiga haluaa olla tässä asiassa omista syistään selkeästi proaktiivinen, kenties siksi, että jos paljastuukin, että tämä toinen ryhmä ei olekaan täysin salonkikelpoinen kaikilta osin. Ainakin Harkimon nimi olisi iso punainen lippu hankkeelle.

Liigan osalta näen tässä kenties jopa viestinnällistä tarvetta ottaa aiheeseen etuottoa, koska Liiga on johtoportaansa aiemmissa kannanotoissa ollut melko selkeä sen suhteen, että mitään kytköksiä KHL:ään ei hankkeessa voi olla. Voihan olla, että niiden sanojen kestävyyttä tullaan pian mittaamaan.

Jos Harkimo esimerkiksi on edes jollain tavalla ollut vetämässä naruja taustalla, tässä voi olla riski sen suhteen, että tämäkään porukka ei liigalisenssiä saa. Mutta kuten sanottua, tämä on tässä vaiheessa vain spekulaatiota, mutta voisi selittää miksi Harkimo haluaa nimeään ja mahdollista osallisuuttaan asiassa häivyttää niin voimakkaasti. Mutta odotetaan vielä lisää tietoa, jota varmasti on pian tulossa.

Teemu Selänne ilmoitti, että hänellä on äärimmäisen pettynyt olo sen suhteen, että hänen ryhmittymänsä Naurava Narri sai pakit. Mitä ajattelet siitä?

Eihän tuo asia vain Selänteeseen tiivisty. Voihan se tietysti olla, että Selänteen nimessä ei enää ole sellaista uskottavuutta kuin siinä olisi ollut vaikkapa kymmenen vuotta sitten ja ehkä pettymystä voisi selittää se, jos niin tuttu mies kuin Harkimo todella olisi tavalla tai toisella vastapuolella tässä asiassa.

Moni on taustakeskusteluissa kyllä ihmetellyt, että miksi tämä ”jokerisydämisten” ryhmä jäi nuolemaan näppejään. Mutta ennen kuin uuden ryhmittymän astumista julkisuuteen, ei vielä voi arvioida kumpi ryhmittymä olisi ollut Jokereille parempi. Ennustan, että lähitulevaisuudessa asiasta on tihkumassa lisää tietoa ja nimiä. Ennen sitä ei kannata sen suurempia johtopäätöksiä alkaa vedellä.

Lue myös: Hjallis Harkimo yrittää pelastaa Jokerit ja entisen Hartwall Areenan