Silverstonessa nähdään kriittinen asia Valtteri Bottaksen kannalta

Valtteri Bottas on MM-sarjassa kahdeksas kerättyään yhdeksässä kisassa 46 pistettä.

Formula 1

Silverstonessa nähdään kriittinen asia Valtteri Bottaksen kannalta

Alfa Romeo tuo Silverstoneen uusia päivitysosia. Siksi viikonloppu on Alfan kannalta poikkeuksellisen kiinnostava.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 30.6.2022 | KUVAT All Over Press

Valtteri Bottaksella ja Alfa Romeolla on edessään kriittinen viikonloppu Silverstonessa. Alfa tuo Silverstoneen uusia päivitysosia ja niiden toimivuus on isossa roolissa paitsi viikonloppuna myös loppukauden suunnan suhteen.

Bottas oli jälleen pisteillä ennen juhannusta ajetussa Kanadan F1-osakilpailussa, kun suomalainen ylitti ruutulipun seitsemäntenä. F1-toimittaja Erkki Mustakari uskoo MM-pisteiden ropisevan Bottaksen laariin myös viikonloppuna Siverstonessa, mikäli päivytysosat toimivat.

”Valtterin ja Alfa Romeon kannalta tärkein kysymys on juuri se, miten hyvin päivitysosat toimivat? Jos auto pelittää, kysymys on silloin siitä, miten hyvin Valtteri pystyy käyttämään kisassa hyödykseen autonsa vahvuuksia. Kisanopeus ja auton ajettavuus mutkissa ovat Silverstonessa avainasioita MM-pisteistä taistelessa”, Mustakari sanoo.

Best odds for the whole Silverstone weekend at Expekt. Check the odds now!

”Valtterin kisanopeus on ollut ihan hyvää, vaikka aikaerot kärkeen ovatkin suuria. Pitää aina muistaa, ketkä Alfa Romeon oikeat kisakaverit ovat. Kisan kärki on oma juttunsa. Podiumithan ovat Alfalla lähinnä nyt unelmaa, ellei sattuma ota osaa kisaan ja samalla vielä kaikki autossa ole hyvin kohdillaan. Hyviä pistesijoituksia Alfalla pystyy kuitenkin hyvänä päivänä napsimaan, kuten tähänkin asti.”

Bottas on kiusannut kaudella entistä Mercedes-tallikaveriaan Lewis Hamiltonia. Britillä on ollut ongelmia auton kanssa koko kauden, kun taas Bottas on välillä onnistunut yli odotusten.

”Talleissa on hyvin tiedossa, ketä vastaan realistisesti missäkin kisassa ajetaan. Alfa-kuskien tehtävä on lyödä omat kilpakumppaninsa sijoilla seitsemästä kymmeneen.”

Bottas on tällä hetkellä MM-sarjassa kahdeksantena. Hän on saalistanut 46 MM-pistettä. Tallikaveri Guanyu Zhou on 5 MM-pisteellä 16:s. MM-sarjaa johtaa Red Bullin Max Verstappen 175 pisteellä.