SJK:n karmea romahtaminen heitti Joaquin Gómezin kuilun reunalle

Nikko Boxall ja kumppanit pitivät SJK:n täysin aisoissa maanantaina.

JalkapalloVeikkausliiga

SJK:n karmea romahtaminen heitti Joaquin Gómezin kuilun reunalle

FC Honka tyrmäsi SJK:n maanantaina Helsingissä 5-1 - ja Joaquin Gómezin kuminauha SJK:n valmentajana lyheni entisestään

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 25.4.2022 | KUVAT All Over Press

SJK:n synkeä kausi sai jatkoa, kun FC Honka ruhjoi seinäjokelaiset Helsingissä hurjin numeroin 5-1 (2-0).

Matias Rale ja Agon Sadiku veivät isännät jo 2-0-taukojohtoon. Toisella puoliajalla Jerry Voutilainen upotti pallon kahdesti SJK:n verkkoon ja Kevin Jansen kerran. SJK:n ainoan maalin viimeisteli Josepablo Monreal Hongan johdettua ottelua 3-1.

SJK on voittanut kauden neljästä ensimmäisestä ottelustaan yhden ja hävinnyt kolme. ElmoTV:n jalkapalloasiantuntija Joel Perovuo ei ole yllättänyt SJK:n heikosta kauden avauksesta. Hän ennakoi jo marraskuussa, että SJK:lla voi pahimmassa tapauksessa olla edessään jo ennen kesää uuden päävalmentajan etsiminen.

”Vaikka HIFK:lla meni tuloksellisesti Joaquin Gómezin alaisuudessa hyvin, HIFK:n pelissä oli tiettyjä rakenteellisia ongelmia, joita Gómez ei ole saanut kuntoon myöskään SJK:n pelissä. Toki pelaajamateriaali on SJK:ssa parempi kuin HIFK:lla ja pelissä on parempien pelaajien kautta tapahtunut myös positiivisia asioita, mutta kokonaisuudessaan tilanne on SJK:n kannalta todella hälyttävä. Kolme tappiota neljässä ottelussa on sellainen asia, että tällaisia tuloksia SJK:ssa ei pitkään katsota.”

”Tässä mielessä tilanne on myös Gómezin kannalta tukala. Hänellä on korkeintaan kaksi tai kolme peliä saada aikaan muutos tai muuten käy, kuten Seinäjoella on Raimo Sarajärven aikana on aina käynyt”, Perovuo sanoo.

Perovuo ennakoi ennen kautta Hongan nousevan mukaan Veikkausliigan kärkitaisteluun. Maanantaina voitto ja ennen kaikkea sen takana ollut esitys vahvisti vain tätä käsitystä.

”Kyllä nyt uskaltaa jo sanoa, että Honka palaa takaisin yhdeksi Veikkausliigan kärkiseuroista, ellei joukkueeseen iske joku suurempi loukkaantumissuma. Peli näyttää todella hyvältä.”

”Honka on erinomainen esimerkki siitä, mikä merkitys ammattitaitoisella valmennuksella ja johdonmukaisesti tehtävällä työllä on jalkapallossa. Vaikka Vesa Vasara onkin ollut pidempään Hongan peräsimessä kuin Simo Valakari KuPSissa, näissä prosesseissa on paljon samaa. Jos SJK:ssa halutaan tietää, mitä heidän kannattaisi isommassa kuvassa tehdä, niin kannattaa katsoa KuPSia ja Honkaa”, Perovuo sanoo.

Honka on neljän kierroksen jälkeen sarjassa neljässä seitsemällä pisteellä. Kauden ainoan tappionsa se kärsi HJK:lle sarja-avauksessa, kun Klubi voitti Bolt-Areenalla pelatun tasaisen ottelun 1-0.

Lue myös: SJK palkkasi Jani Honkavaaralle seuraajan, joka voi osoittautua täystuhoksi 

Lue Joel Perovuon analyysi, millainen valmentaja FC Hongan Vesa Vasara on