Sotkamon Jymy teki erikoisen, mutta toimivan pelinjohtajaratkaisun

Jani Komulainen johtaa ensi kaudella Jymyn sisäpeliä. Ulkopeliä johtaa puolestaan Jussi Haapakoski.

Pesäpallo

Sotkamon Jymy teki erikoisen, mutta toimivan pelinjohtajaratkaisun

Sotkamon Jymyllä on ensi kaudella kaksi pelinjohtajaa. Jani Komulainen johtaa sisäpeliä ja Jussi Haapakoski ulkopeliä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 27.10.2021 | KUVAT Sotkamon Jymy

Sotkamon Jymy tekee mielenkiintoisen ratkaisun pelinjohtajan osalta ensi kaudella. Pääpelinjohtajana jatkaa odotetusti Jani Komulainen, mutta Jymy jakaa ensimmäisenä seurana pelinjohtovastuun kahdelle pelinjohtajalle: Komulainen vastaa sisäpelin johtamisesta ja ulkopeliä johtaa ensi kaudella Jussi Haapakoski.

50 euron ilmaisveto? Kiinnostaako? Tästä kiinni Expektin tarjoukseen!

ElmoTV:n asiantuntija Pekka Arffman pitää ratkaisua järkevänä.

”Pelinjohtajalla on valtava määrä erilaisia tehtäviä, ja tässä mielessä tehtävien jakaminen on järkevää, enkä olisi yllättynyt, että tämä olisi pesäpallon tulevaisuutta. Komulainen ja Haapakoski jakavat varmasti vastuuta jo harjoitusten vetämisessä talven aikana ja kauden aikana heillä on otteluissa kummallakin selkeät tontit. Viisas ratkaisu”, Arffman sanoo.

Jymy tiedotti keskiviikkona ensi kauden joukkueensa. Mukana paketissa oli odotetusti Ville Kotro, joka tulee Jymyn ilmoituksen mukaan tuomaan lisää kilpailua.

”Jymyn rinki on muutenkin tosi laaja tässä vaiheessa. Siellä on kuusi-seitsemän pelaajaa taistelemassa linjan paikoista ja saman verran ukkoja ehdolla koppareiksi. Pidän kuitenkin selvänä, että Kotro ottaa ulkopelitaitojensa ansiosta paikan pelaavassa kokoonpanossa ja Antti Kiiskisen, Niko Korhosen ja Kalle Kuosmasen rinnalla polttolinjassa. Itse olen edelleen hieman yllättänyt Kotron hankinnasta, mutta kait se nyt uskottava, että hän on pelimies.”

”Jymy vahvistuu tähän kauteen verrattuna ulkopelissä. Juho Keinänen on hyvä hankina toiseksi etumieheksi Joni Rytkösen rinnalle ja Jussi Korhonen on valtakunnan parhaita koppareita. Toisen kopparin kysymys on mielenkiintoinen, sillä Niilo Piiponniemi pelannee ensi kaudella pääosin jokerina.”

”Sisäpelissä suurin kysymysmerkki on se, miten Jymy leventää kotiutusosastoa. Tämä kausi osoitti, että Roope Korhosen ja Lauri Rönkön rinnalle olisi saatava lisää vastuunkantajia. Joukkueessa ei välttämättä ole yhtään selvää ehdokasta numerolla lyöväksi kotiuttajaksi, vaan se pitää tehdä jostakin – esimerkiksi Niko Korhosesta, joka on jo osoittanut olevansa tarkkojen kotiutusten erikoismiehenä. Mutta katsotaan nyt rauhassa, miten Jymy pakettinsa lopulta rakentaa. Joka tapauksessa Jymyn ensi kauden paketti on tätä kautta vahvempi”, Arffman sanoo.

Lue myös: Sotkamo tekemässä kesän yllättävintä siirtoa – ”Hurjempi veto kuin Toni Laakso”