Superpesis-kauden paras pelaaja tulee Vimpelistä – TOP5-listalla myös yksinäinen ratkaisija

Elmeri Anttila on kuuluisa hyvin peittämästään kääntölyönnistä kakkospuolelle.

Pesäpallo

Superpesis-kauden paras pelaaja tulee Vimpelistä – TOP5-listalla myös yksinäinen ratkaisija

Elmeri Anttila on lyönyt itsensä lopullisesti läpi Superpesiksen ylimpään tähtikaartiin tällä kaudella. Tässä muut alkukauden parhaat pelaajat miesten Superissa.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 3.7.2022 | KUVAT All Over Press

Alkukauden 2022 parhaat pelaajat

1. Elmeri Anttila, Vimpeli

Alkukauden paras pelaaja miesten Superissa. Kehittynyt entistään niin ulkona kuin sisällä.

Ulkona varmaotteinen, rauhallinen ja hyvin peliä lukeva koppari, joka liikkuu erinomaisesti eteen, taakse ja sivuttain. Heitto juuri oikeanlainen kentän kautta pomppaava nopea laakamainen heitto. Pystyy katkomaan läpilyöntejä myös jaloillaan.

Sisällä hakannut hihaansa kolmosen. Kakkosvaihdon erikoismies, purkanut sen kovilla, 74,6 prosentin, tehoilla. Kärkiyöntilaston kolmonen 84 kärkilyönnillään. Hallitsee toki lyhyet taitolyönnit, mutta tunnettu erityisesti kovista vaihtolyönneistään. Lyö mielellään kakkospuolelle leikkaavia lyöntejä tai luukkulyöntejä, mutta lyö myös 3-rajaan. Vaarallisin ase kolmoskopparia kohti suunnattu kova kääntölyönti, jonka peittää taitavalla lyöntitekniikalla. Anttilalla on myös kova läpilyöntiuhka. Yksikään pelaaja ulkokentälle ei hengähtää helpotuksesta, kun Anttila tulee lyömään.

2. Matti Saukko, Kouvola

Pelasi loistokauden jo viime kaudella, mutta lisännyt vain kierroksiaan entisestäänkin tällä kaudella. Ollut sisä- ja ulkopeli yhteenlaskettuna Kouvolan tämän kauden paras ja tärkein pelaaja – varsinkin, kun Matti Latvala oli välillä poissa viidestä ottelusta.

Pelaa ulkona elintärkeässä roolissa vaihtotilanteiden takalukijana ja takatilanteissa joko tappia tai kolmoskulmasta lyhyitä hakevana pelaajana. Hyvä lukemaan peliä, nopeat jalat, pallovarma ja nopea heitto.

Sisällä ykkösvaihdon erikoismies, joka on purkanut ykkösvaihdon 74,5 prosentin tehoilla. On myös erinomainen etenijä. Rooli vain kasvaa, kun mennään syksyä ja tärkeitä pelejä kohti.

3. Mikko Kanala, Vimpeli

Jos täydellisestä pesäpalloilijasta pitäisi tehdä prototyyppi, Kanala olisi siihen hyvä mallikuva. Erittäin liikkumisnopea ja fyysinen pelaaja, huipputaitava mailassa. Palannut tällä kaudella huippuloistoonsa, nauttinut silminnähden jälleen pelaamisesta. Harmi vain, että edessä on pakkolepo takareisivamman takia. Pelannut tähän mennessä vain 11 ottelua, mutta johtaa silti etenijätilastoa 26 tuodulla juoksulla. Purkanut vaikean ykkösvaihdon 78,18 prosentin tehoilla. Lyönyt tällä kaudella normaalia enemmän lyhyitä, mutta on myös hurja ja pelottava kovien lyöjä. Lukee ulkona peliä erinomaisesti ja hyödyntää vahvaa fysiikkaansa kaikessa tekemisessään.

 4. Onni Määttä, Kempele

Määtän taidot tiedettiin jo Sotkamossa, mutta siirto Kempeleeseen on tehnyt hyvää hänelle. Noussut KeKissä joukkueen johtavaksi sisäpelaajaksi ja kehittynyt kausi kaudelta tehtävien mukana. Ollut tällä kaudella mailassa häikäisevä. Johtaa kärkilyöntitilastoa 89 kärkilyönnillään. Purkanut päätehtäväänsä 1-vaihtoa hurjalla 77,92 prosentilla. Kokonaisonnistumisprosentti myös komea, 72,95. On myös erinomainen etenijä. Jakaa etenijätilaston ykköspaikan Mikko Kanalan kanssa.

Ulkona ei aivan jäätävintä kärkeä, mutta hoitanut tonttinsa vaihtotilanteissa Kempeleen etukentällä ja takatilanteissa kakkoskulmassa silti takuuvarmasti.

5. Roope Korhonen

Roope Korhosta on pidetty korvaamattomana pelaajana Jymyn kannalta, mutta tällä kaudella Roopen korvaamattomuus on siirtynyt kokonaan uusiin sfääreihin. Sotkamo on voittanut tällä kaudella 11 ottelua, joista yhdeksässä voitto on perustunut pitkälti Roopen lyömiin juoksuihin. Kuvaavaa on, että kun kahdessa muussa voitto-ottelussa Roope maila löi tyhjää, Jymy joutui puristamaan JymyJusseja vastaan voiton yhdellä lyödyllä juoksulla ja Pattijokea vastaan kahdella lyödyllä juoksulla. Tästä päästään mielenkiintoiseen matematiikkaan. Sen mukaan Roope on lyönyt tällä kaudella Jymylle 25 pistettä. Toki maailma ei oikeasti ole aivan näin mustavalkoinen, mutta ei paljoa muutakaan.