Syövätkö arrogantit Kirpun ja jättävät MM-pokaalin kiertämään ikuisesti Lionel Messiä?

Lionel Messin maajoukkueuralla ollaan totuuden edessä.

Jalkapallon MM2022

Syövätkö arrogantit Kirpun ja jättävät MM-pokaalin kiertämään ikuisesti Lionel Messiä?

Saako Lionel Messi viimeinkin urallaan himoitsemansa kruunun - vai murskaako jo Hollanti Kirpun unelman?

Joel Perovuo
TEKSTI Joel Perovuo
JULKAISTU 9.12.2022 | KUVAT All Over Press

MM-puolivälierä: Hollanti-Argentiina

Klo 21.00 (MTV3)

Jalkapallon MM-kisojen perjantai-illan todellisessa herkkupalassa iskevät yhteen Hollanti ja Argentiina.

Argentiina kantaa ottelussa ennakkosuosikin paineet. Hollanti lähtee todennäköisesti pelaamaan tarkkaa puolustuspeliä, jossa se pyrkii pääsemään nopeilla hyökkäyksillä useammalta kaistalta iskemään Argentiinan selustaan varsinkin Marcos Acunan puolelta, joka on monesti ylhäällä tukemassa hyökkäyksiä.

Louis van Gaal ei perusta täysin peliään perinteisesti Hollannissa totuttuun pallonhallintaan, vaan joukkue pyrkii iskemään myös nopeilla hyökkäyksillä nopeiden Denzel Dumfriesin ja Cody Gakpon kautta. Tähän vaikuttaa myös Hollannin haasteet pelinavaamisessa, sillä joukkue on menettänyt luvattoman paljon palloja omalla puolustuskolmanneksellaan.

Frenkie de Jong keskikentällä on pelannut keskimäärin hyvin, mutta häneltä on nähty tukku pallonmenetyksiä. Argentiinaa vastaan voi olla hyvinkin ratkaisevaa, kuinka monta mahdollisuutta Hollanti antaa Lionel Messille ja kumppaneille iskeä vastaan omasta parista kolmesta kympistään.

Tähän liittyy myös se Hollannin hyökkäämisen avain: Miten hyvin Hollanti onnistuu purkamaan Argentiinan prässin heidän pallonmenetyksen jälkeen. Argentiina oli tässä asiassa Australiaa ja Puolaa vastaan parempi kuin aiemmin turnauksessa, mutta joukkueen yllä on mielestäni edelleen kysymysmerkkejä.

Argentiina on kaikkien vaikeuksien jälkeen saanut käännettyä kelkkansa positiiviseen suuntaan. Messi on saatu sopivaan rooliin ylemmäs kenttää ja pelaajien sijoittuminen on terveemmällä pohjalla. Enzo Fernandes aloitti kisat penkiltä, mutta on noussut Qatarissa Argentiinan avainpelaajaksi. Julian Alvarez iski maalit Puolaa ja Australiaa vastaan ja on hyvässä iskussa.

Oikealla Angel di Maria pystyy edelleen luomaan ja ratkaisemaan. Hollantia vastaan todennäköisesti vaihdosta kentälle tulevan Lautaro Martinezin olisi syytä myös herätä näihin peleihin, sillä välieriin menevä joukkue saatetaan hyvinkin ratkoa pitemmän kaavan kautta ja tällöin vaihtopelaajien rooli on iso.

Kuten jo Lahjomattomat -podcastissa totesin, katseet Argentiinan jatkopaikan suhteen ovat paljon Messissä. Kirpulta tarvitaan jälleen loistava ilta, mikäli Hollanti halutaan kaataa, sillä joukkueena Argentiina ei edelleenkään ole aivan maailman eliittiä.

Tämän illan ottelussa on elämää suurempi kysymys, saako Messi satumaiselle urallaan himoitseman kruunun vai jääkö maailmanmestaruus kiertämään häntä ikuisiksi ajoiksi avaruuteen?

Kokoonpanot

Hollanti pääsee parhaalla miehistöllään illan trilleriin. Argentiinalla Angel di Maria on pelikunnossa, mutta Rodrigo de Paulin pelaaminen on epävarmaa.

Arvio

Tiukalle menee, ehkä jopa jatkoajalle ja rankkareille. Jos pakko sanoa jompikumpi, sanon Argentiina.