Takavuosien supertähti yrittää palata kentille ensi kaudella Oulun Lipossa

Antti Hartikainen pelasi loukkaantumisten vuoksi päättyneellä kaudella vain kuusi ottelua Joensuussa.

Pesäpallo

Takavuosien supertähti yrittää palata kentille ensi kaudella Oulun Lipossa

Antti Hartikainen on valmis pelaamaan ensi kaudella Oulun Lipossa, jos hän saa selätettyä pitkään piinanneen vammakierteensä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 10.11.2021 | KUVAT All Over Press

Sotkamossa, Kouvolassa ja Joensuussa komean uran tehnyt Antti Hartikainen suunnittelee jatkavansa pesäpallouraansa loukkaantumisista huolimatta. Hartikainen on ElmoTV:n tietojen sopinut Oulun Lipon kanssa, että jos hän saa selätettyä vammakierteensä, Hartikainen pelaisi ensi kaudella Lipon Ykköspesis-miehistössä.

36-vuotias Hartikainen on voittanut urallaan 11 Suomen mestaruutta ja yhteensä 18 mitalia. Itä-Lännessä hän on pelannut kahdeksan kertaa. Vuoden pesäpalloilijaksi Hartikainen valittiin kaudella 2013.

Hartikainen siirtyi kaudeksi 2019 Kouvolaan, jossa hän voitti runkosarjan kärkilyöntitilaston 222 kärkilyönnillä kesällä 2019. Kaksi edellistä kautta Hartikainen on edustanut Joensuuta. Tämä kausi meni kuitenkin piloille loukkaantumisten vuoksi, sillä Hartikainen pystyi pelaamaan kauden aikana vain kuudessa runkosarjan ottelussa.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffmanin mukaan avainkysymys Hartikaisen kohdalla on, missä kunnossa hän on ensi kaudella.

”Terveenä ollessaan Hartikainen olisi edelleen huippuluokan vahvistus Lipolle, sillä hän on ollut koko uransa valtakunnan parhaita pomputtajia ja vaihtolyöjiä, ja erinomainen pelaaja myös ulkona. Mutta kaikki riippuu nyt siitä, missä kunnossa hän on ensi kaudella. Huippukunnossa hän olisi ylivoimainen pelaaja Ykköspesiksessä ja vähän heikommassakin kunnossa erittäin kova vahvistus Lipolle”, Arffman sanoo.

”Terveystilanne ratkaisee myös sen, pelaisiko Hartikainen myös ulkona vai olisiko hän pelkästään vaihtajajokeri.”

Arffman pitää Lippoa ilman Hartikaistakin tämänhetkisessä näkymässä Ykköspesiksen ensi kauden vahvimpina joukkueena.

”Oulu on saanut pidettyä joukkueensa hyvin kasassa ja vaikka Markus Hallasuo ja Oskari Salmela siirtyvätkin JymyJusseihin, Lippo vahvistuu ensi kaudeksi. Marko Pelkonen on kova hankinta jokeriosastolle ja jos Hartikainen olisi ensi kaudella täydessä tikissä, hän vankistaisi entisestään Lipon suosikkiasemaa.”

”Lippo on hakannut nyt kolmena syksynä peräkkäin päätänsä seinään Superin paikkaa tavoitellessa. Tietenkään kaudet eivät ole veljiä keskenään, mutta jos Lippo ei ensi kaudella nouse, silloin Oulussa on kyllä vakavamman mietinnän paikka, mikä tässä mättää.”

”Lipolla on vahva joukkue ensi kaudeksi Ykköspesikseen, mutta ei tämä joukkue ole vielä valmis pelaamaan Superissa, kuten nämä nousukarsinnoissa kärsityt jokasyksyiset tappiot osaltaan ovat osoittaneet. Joukkuetta pitäisi Superissa ilman muuta vahvistaa, mutta luulisi, että Oulun kokoinen kaupunki elättäisi heittämällä jopa hyvin menestyvän joukkueen Superissa, jos vain seuraa osataan yhtään johtaa.”