Sportin tyhjennysmyynnit alleviivaavat paksulla tussilla Liigan puheenjohtajan käsittämätöntä kaksoisroolia

Heikki Hiltunen toimii Sportin puheenjohtajuuden lisäksi myös Liigan puheenjohtajana.

JääkiekkoLiiga

Sportin tyhjennysmyynnit alleviivaavat paksulla tussilla Liigan puheenjohtajan käsittämätöntä kaksoisroolia

Heikki Hiltunen pohtii esimerkiksi sarjan avaamista Liigan puheenjohtajana ja samalla Sportin puheenjohtajana on etujoukoissa hyödyntämässä suljettua sarjaa tyhjennysmyynneillä. Asetelma on kestämätön, pamauttaa Samuel Savolainen.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 11.2.2023 | KUVAT All Over Press

Vaasan Sport ilmoitti tiedotteessaan lauantaina, että se ”keventää palkkakustannuksiaan loppukaudeksi” ja on päättänyt ”myydä ja vuokrata joitakin pelaajiaan loppukauden ajaksi” ennen 15. helmikuuta kello 23.59 umpeutuvaa siirtotakarajaa. Samuel, mitä tämä tarkoittaa?

Tähän on helppo vastata: Tyhjennysmyyntejä.

Se kysymys tässä herää, että miten tämä voi olla mahdollista? Ymmärrän kyllä, jos Sportin talous on ahtaalla ja se vaatii toimenpiteitä, mutta nythän tässä siirtotakarajan lähestymisen vuoksi kiirehditään pelaajien myymistä.

Tilanne on erittäin omituinen. Sport on kuitenkin ”vain” yhdeksän pistettä viimeisestä pudotuspelipaikasta ja sillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin viimeistä paikkaa miehittävällä HPK:lla. Kun Sportilla on vielä 12 peliä jäljellä ja varsinaisen peliajan voitosta saa kolme pistettä, niin kyllähän tämä ”luovuttaminen” aika rumalta ja ennenaikaiselta nyt näyttää. Toki Sport on sarjataulukossa ahtaalla, mutta samalla on muistettava, että on pidemmältäkin takamatkalta noustu Liigassa pudotuspeleihin.

Erityisen rumalta tämä näyttää siksi, että Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen on myös Sportin puheenjohtaja.

Avaa hieman tätä ajatusta?

Hiltunen on viime päivien aikana ollut julkisuudessa esillä Liigan puheenjohtajan ominaisuudessa esimerkiksi sarjajärjestelmien uudistamisen ja jopa sarjojen avaamisen yhteydessä. Mutta nyt sama mies Sportin puheenjohtajana näyttää tässä sitten eteen miten suljettua sarjaa hyödynnetään maksimaalisesti piut paut urheilusta ja Liigan tuotteesta välittämättä.

Best odds for NHL and Liiga. Check now and play at Mr Green!

Sitäkin voi kysyä, että miltähän Sportin hienoa tunnelmaa usein ylläpitävistä kannattajistakin nyt tuntuu? Urheilullisia mahdollisuuksia vielä olisi olemassa, mutta talouden ehdoilla katkaistaan olemassa olevat oljenkorret ja laitetaan henkisesti pillit pussiin. Ja miltä ylipäätään tuntuu Sportin joukkueesta, joka varmaan mieluummin näkisi mahdollisuuksia nousta vielä pudotuspeleihin?

Ja sitten Hiltunen tohtii vielä lupailla ”pettymyksestä huolimatta” loppukauden otteluissa ”kiinnostavia kiekkohetkiä”. Ja antaahan tämä toki mahdollisuuksia ”nuorille pelaajille”. Hyh, hyh.

Ja onhan tämä samalla urheilullisesti täydellinen pyllistys koko Liigalle. Ja sen tekee vielä sarjan puheenjohtaja. Ei tässä voi kuin hämmästellä miten tästä vielä ”uskottavasti” ollaan pohdiskelemassa uudistuksia sarjaan. Hiltunen on mediassa kertonut, että sarjauudistus vaatii kymmenen seuran sarjan viidestätoista hyväksymistä, mutta voi kyllä sitäkin tässä kysyä, että mitenhän Hiltunen Sportin puheenjohtajana mahtaisi äänestää?

Can Mighty Marcus Rashford do it again? Check all the Premier League odds and play at Mr Green! 

Ja varmaan nyt Hiltunen tästä vaihtaa ”luontevasti” Sportin klubitakin Liigan pukuun ja markkinoi siellä täällä jännittävää runkosarjan loppua.

Tämä Hiltusen kaksoisrooli näyttää jälleen kerran täysin sietämättömältä. Mutta mitäpä väliä tällä millään on, seuroille ja heidän johdoilleen asetelma näyttää sopivan, kun Hiltunen saa luottamustoimessaan jatkaa.