Tämän ei pitänyt olla mahdollista – Argentiinan MM-kisat voidaan paketoida lauantaina

Yksi kuva kertoo joskus enemmän kuin tuhat sanaa.

Jalkapallon MM2022

Tämän ei pitänyt olla mahdollista – Argentiinan MM-kisat voidaan paketoida lauantaina

Argentiinan MM-kisat ovat katkolla lauantaina, kun se kohtaa Meksikon. Päivän toinen helmi on Ranskan ja Tanskan kohtaaminen.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 26.11.2022 | KUVAT All Over Press

Päivän ottelut: Lauantai 26.11.

Tunisia–Australia

Klo 12.00 (TV2)

Tunisia avasi kisat odotettua paremmin pistämällä Tanskan avausottelussa ahtaalle. Palkkiona on maaliton tasapeli ja unelma jatkopaikasta. Australia jäi avausottelussa Ranskan jalkoihin, mutta siihen ei kannata liiaksi tarttua. Ranska oli liekeissä ja jos se pystyy pelaamaan samalla tavalla jatkossakin, moni muukin maa on vaikeuksissa Ranskan kanssa.

Kummallakaan joukkueella ei ole loukkaantumishuolia. Tunisian materiaali on parempi ja sen kolmen miehen linja pystyi hyydyttämään hyvin Tanskankin koneen. Tunisialle tuskin kuitenkaan riittää ottelussa tasapeli, joten jossain vaiheessa on uskallettava painaa myös kaasua.

Puola–Saudi-Arabia

Klo 15.00 (TV2)

Saudi-Arabia aiheutti MM-kisojen toistaiseksi suurimman shokin voittamalla avausottelussa Argentiinan 2-1. Puola sen sijaan oli vaisu omassa MM-avauksessaan pelaamaan maalittoman tasapelin Meksikon kanssa. Kaiken kruunuksi Robert Lewandwoski missasi toisen kerran maajoukkueurallaan rangaistuspotkut.

Saudi-Arabia tulee otteluun euforiassa, mutta sen materiaali ei kestä vertailua Puolan kanssa. Yasir Al Shahrani mursi leukansa ja on varmuudella sivussa ottelusta. Myös Salman Al Farajin pelaaminen on epävarmaa.

Puolalla ei loukkaantumishuolia, mutta muita huolia sillä on. Mikään muu kuin voitto tässä ottelussa olisi katastrofi Puolalla, sillä se kohtaa viimeisessä ottelussaan Argentiinan.

Ranska–Tanska

klo 18.00 (MTV3)

Ranska oli avauskierroksen suuria onnistujia ja näytti, että se voi olla jopa ilman Karim Benzemaa vakavasti otettava mestariehdokas Qatarissa. Tanska sen sijaan oli pettymys nuhjaamalla maalittoman tasapelin Meksikon kanssa.

Kasper Hjulmand saa tehdä kaikkensa, jotta Tanska pystyisi haastamaan lauantaina Ranskan. Tanskan taktisen kypsyyden ja sen materiaalin tietäen se ei ole mahdotonta.

Tanskan ainoa huoli on Thomas Delaneyn pelikunto. Avausottelussa loukkaantunut Lucas Hernandez on sivussa ja hänen paikkansa ottanee velipoika Theo.

Argentiina–Meksiko

Klo 21.00 (TV2)

Argentiina koko avausottelussa shokkitappion Saudi-Arabialle. Toisen samanlaiseen katastrofiin ei ole enää, sillä tappio tietäisi Argentiinan varmaa jäämistä alkulohkoon. Paineet ovat toki kovat, mutta niin ovat myös paineiden kantajat. On myös hyvä muistaa, että Argentiina teki avausjaksolla Saudi-Arabiaa vastaan peräti kolme täydellä teholla pelattua ja puolustettua maalia, joista kolme hylättiin paitsiona. Siksi myös lauantaina verkot voivat heilua.

Argentiinalla on koko pakka pelissä mukana. Meksikon valmennusjohto joutuu jälleen miettimään, onko Raul Jimenez jo 90 minuutin kunnossa.

Arviot

  • Australia joutui toki kylmään myllyyn Ranskaa vastaan, mutta joukkue ei juurikaan vakuuttunut. Tunisia tietää pelin hengen ja sen, että voitolla se on lähellä jatkopaikkaa. Siksi punnukset Tunisialle, selvästi.
  • Mikä puu ei kasva taivaaseen asti ja Saudi-Arabialla puun latva tuli todennäköisesti vastaan jo avausottelussa, kun se kaatoi Argentiinan. Puola ei vakuuttanut, mutta tasoero joukkueiden välillä on selvä. Robert Lewandowskin on aika nousta otsikoihin. 2-3 maalin voitto Puolalle.
  • Ranskan ja Tanskan kohtaaminen on päivän todellinen herkkupala, sillä nyt avauskierroksella hurmannut Ranska joutuu täysin toisenlaiseen punnitukseen kuin Australiaa vastaan. Tanskan hyvin organisoitu puolustuskonsepti tekee Ranskan elämän vaikeaksi, mutta ratkaisijoiden leveys tekee Ranskasta suosikin. Voitto Galliaan.
  • Argentiinalla ei ole varaa lipsauttaa suksiaan toista kertaa – eikä se sitä myöskään tee. Se iskee Meksikon kimppuun kuin haavoitettu eläin ja numerot voivat myös revetä. Jos Meksiko voittaisi ottelu, silloin puhuttaisiin yhdestä kaikkien yllätyksestä, sillä Argentiinan kisat olisi paketoitu kahdessa ottelussa.