HJK:lle olisi ollut pöydällä kolme pistettä – mutta esitys oli silti lupaava

EurocupitJalkapallo

HJK:lle olisi ollut pöydällä kolme pistettä – mutta esitys oli silti lupaava

HJK avaa Eurooppa-liigan lohkovaiheen ottelut torstaina Bolt Areenalla kotiottelulla Real Betisiä vastaan. ElmoTV seuraa ottelua livenä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 8.9.2022 | KUVAT All Over Press

Eurooppa-liiga 8.9.2022: HJK-Real Betis

Joel Perovuon analyysi:

HJK kaatui saappaat jalassa.

Ikävä sanoa, mutta tänään jos joskus oli kolme pistettä pöydällä. Mutta kuten sanottua, hyvä tulos jäi hyvin pienistä asioista kiinni. VARia on turha syyttää, vaikka se turhauttaakin. Betis ei pystynyt kakkosmiehistöllään kummoiseen suoritukseen, mutta se oli riittävän hyvä.

Toisella jaksolla Klubin peli hiukan hyytyi ymmärrettävästi hylätyn kavennusmaalin jälkeen. Perparim Hetemaj tulee olemaan tärkeä palanen jatkossa, sillä Klubi tarvitsee hänen panostaan peleissä. Santeri Väänänen on mahdollisesti tulevaisuudessa maajoukkuetasoa, mutta vielä tänään hänen avainsyöttönsä eteenpäin olivat valitettavasti heikkoja. Tästä kritiikistä Väänäsen ei kannata pahastua, vaan kelailla klippejä näistä tilanteista ja jatkossa luottaa päätöksiinsä, etteivät syötöt karkaile epäröinnin seurauksena huonolaatuisina syöttöinä vastustajille.

Positiivinen alku joka tapauksessa Eurooppa-liigassa Klubille. Toivottavasti ottelu antoi joukkueelle uskoa omaan tekemiseensä.

90+7 min: Ohi on. Betis vie pisteet 2-0-lukemin. Betisin sankari molemmat maalit tehnyt Willian Jose. Ensimmäisen hän iski rankkarista ensimmäisellä jaksolla ja toisen maalinedustahäslingin jälkeen pienestä kulmasta. HJK:n paras paikka oli Malikin 1-2-kavennus, joka VAR-tarkastuksen jälkeen hylättiin. Aiheellisesti.

90+6 min: Hetemaj harhauttaa ja keskittää vaarallisesti, mutta kierteinen laukaus menee takakulmasta ohi.

90 min: 7 minuuttia lisää kelloon.

86 min: VAR-arkistoista kaivetaan viimeinkin HJK:n kavennus. Kieltämättä paitsio. 7,5 senttiä.

84 min: Canales juoni taas tekopaikan, mutta pallo pomppii HJK:n onneksi vaarattomille vesille. Rodri varsinkin tuhlasi erinomaisen paikan.

81 min: Lingman keskittää vasemmallaan boksin sisälle, mutta pallo kimpoaa Betisin puolustuksesta Bravon syliin.

77 min: Betisin maaliodottama 2.44, HJK:n 0.22. Laukaukset Beitsille 15-4, pallonhallinta 51-49.

72 min: Joel Perovuo: Betis oli jo lähellä maalintekoa kulmasta ensimmäisellä jaksolla ja nyt maali kulmapotkusta. Aluepelaajat turhan passiivisia tilanteessa. Muuten hyvää pelaamista edelleen Llubilta ja loistava reaktio. Malikin nopea kavennusmaali kuitenkin hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen.

Ne pienet asiat omassa boksissa ja erikoistilanteissa näyttävät torpedoivan HJK:n muuten hienon illan.

71 min: Caneles vapauttaa Willian Josen, mutta tämä nostaa yli. Paha paikka.

69 min: Ei kavennakaan. VAR sanoo, että paitsio ja sitä pitänee uskoa.

66 min: HJK KAVENTAA! Hostikka keskittää ja Malik pistää sisälle. Mutta onko paitsio? VAR ratkaisee.

63 min: Betisin viides kulma. Kaaos HJK:n puolustusalueella. Pallo ajautuu lopulta pieneen kulmaan Willian Joselle, joka laukoo pallon maaliin. Tältä näyttää kanveesi.

61 min: Vaihdosta hetkeä aiemmin tullut Canales laukoo vasemmalla 20 metristä niukasti yli. Komia veto.

58 min: Hostikka haastaa ja HJK saa erinomainen hyökkäyksen, joka päättyy kuitenkin paitsioon ja Soirin ohjaukseen väärään suuntaan maalista.

54 min: HJK:lla erinomainen tilanne. Lingman vapauttaa pienellä lukemaisella siirrolla Boujelabin boksin sisällä, mutta Boujellab ei pääse Betisin puolustajien läpi. Pallo käy hetkeä myöhemmin Betisin pelaajan kädessä, mutta tuomari näyttää, että käsi oli kiinni kropassa.

48 min: HJK:lla loistava paikka. Browne keskittää takakulmalle, josta Hoskonen puskee tyhjään maaliin. Ruibal ehtii kuitenkin työntää selkänsä eteen. Kulmasta ei vaaraa Betisille.

20.50: Toinen jakso alkoi

Ja taas pallo kiitää Boltin nurmella

20.45: Joel Perovuon analyysi avausjaksosta

Joel Perovuo: Ensimmäinen jakso oli kokonaisuutena tasainen. HJK olisi tarvinnut alkupuoliskon hallinnan päättyvän maaliin. Siihen avautukin loistava paikka Raitalan vahvan kaksinkamppailun seurauksena.

Betis pääsi jakson loppua kohti mukaan peliin ja sai käytännössä viimeisestä tilanteesta kevyen pilkun suht harmittomasta tilanteesta. Toki tässä Boujellabin on yksinkertaisesti pystyttävä pelaamaan tuo tilanne ilman rikettä.

Todella harmi Klubin kannalta. Joaquinin kävelyprässi antoi HJK:lle mahdollisuuden pelata helposti pelinteko-alueelle ja klubi pystyi luomaan hyviä etenemisiä pitkin jaksoa. Samaan aikaan wing-backien tuoma uhka ylöspäin, mutta samalla nähtiin sen heikkous alaspäin, sillä Soiri ja Browne eivät ole puolustaessaan mukavuusalueellaan.

Toisella jaksolla HJK:n pyrittävä jatkamaan aktiivista peliä. Mahdollisesti pari vaihtoa heti tauolla ja lisää virtaa kentälle.

45+3 min: Tauolle lähdetään 0-1-lukemissa.

45+1 min: Rankkari Betisille. VARilla. Kevyt. Varoitus Boujellabille. Kontakti Carvalhoon. Willian Jose pistää pallon varmasti takakulmaa, Hazard aavistaa toiseen suuntaan.

45 min: Kolme minuuttia lisää tauluun.

44 min: Jälleen huippuvaarallinen paikka Betisille. HJK kestää, mutta nyt on Klubi on jyrän alla.

40 min: Betisin kulma, josta William Carvalho laukoo yläkulmaan. Maaginen torjunta Hazardilta. Ylivoimaisesti ottelun vaarallisin paikka.

37 min: HJK:n kulma. Bravo torjuu.

33 min: Betisin kolmen tilanteen nopea isku. Hazard torjuu ensin eteensä ja sen jälkeen jatkopallosta upeasti Henriquen kierteisen laukauksen kulmaksi. Kulmasta ei vaaraa.

31 min: Raitala taklaa Ruibalin irti pallosta ja pääsee 4-2-hyökkäykseen. Hostikka pelaa pallon Malikille, joka on kuitenkin ehtinyt paitsioon. Myös Malikin sijoitus meni ohi alakulman.

28 min: HJK:lta hyvä hyökkäys, joka päättyy Boujellabin laukaukseen. Bravo käynnistää nopean vastaiskun, jonka päätteeksi Luiz Henrique laukoo yli.

26 min: HJK tulee oikealta laidalta, mutta Soirin keskitys menee suoraan Claudio Bravon syliin.

25 min: Pallonhallinta 51-49 Betisille. Maaliodte 0.07-0.01. Kulmat tasan 1-1.

19 min: HJK:n ensimmäinen kulma. Ei vaaraa.

15 min: Joel Perovuo: Juuri toivotunlainen ottelun alku HJK:lta. Betis liikkeellä puolivillaisesti ja Juanminin ikävä loukkaantuminen espanjalaisten alun lopullisesti. HJK:lla jopa momentum hallita ottelua. Seuraavat 30 minuuttia näyttävät, kuinka vaikea ilta Betisillä on edessään. HJK:lta vaaditaan malttia ja kaistanvaihtoja pallonhallinnassa. Browne ja Malik mahdollista pelata läpiajoon Betisin korkealla olevan linjan taakse.

14 min: Ensimmäinen kulma Betisille. HJK purkaa.

9 min: Ensimmäinen hyvä hyökkäys HJK:lta. Browne karkaa vasemmalta laidalta, mutta Mirandinha ehtii pistää jalkansa Boujellabin keskitykseen.

4 min: Arttu Hoskosen taklaamaksi pallontavoittelutilanteessa loukkaantunut Juanmi joutuu jättämään kentän. Paareilla lähtee. Tilalle Rodri.

19.46: Ottelu alkoi

Pallo pyörii Boltilla.

19.40: Nopea jengi

Toni Koskela totesi hetki sitten ViaPlayn haastattelussa, että Klubi haki mahdollisimman nopean jengin jalkeille. Siksi molemmilla sivustoilla hyökkäävät wing-backit.

19.35: Ketä kuvassa?

HJK kohtasi marraskuussa 2014 FC Kööpenhaminan Eurooppa-liigassa Helsingissä. Kysymys tietäjille: Ketä kuvassa?

19.30: Pieni esimerkki mittakaavasta

HJK:lla on tällä hetkellä reilut 24 000 seuraajaa Twitterissä. HJK edellinen vastustaja on päässyt nyt jo 6000 seuraajan rajan, mutta kysymys kuuluu, paljonko Twitter-seuraajia on Real Betisillä? Vastaus: 973 000. Näin.

19.27: HJK altavastaajana vedonlyöntitoimistoilla

HJK mahdollisuuksiin ei uskota kansainvälisissä vedonlyöntitoimistoissa. Esimerkiksi Manchester Cityn kanssa torstaina laajan yhteistyösopimuksen julkistanut LeoVegas antaa HJK:n voitosta kertoimen 6.50. Betisin voiton kerroin 1.55 ja tasapelin 4.20.

19.12: Joel Perovuo antaa pienen sauman HJK:lle

HJK:n entinen keskikenttäpelaaja ja yksi vuoden 2014 Eurooppa-liigan sankareista, Joel Perovuo, purki ottelun asetelmat ElmoTV:ssä. Joelin mukaan HJK:lla on pieni sauma yllättää, vaikka Real Betis onkin selvä suosikki. Lue Joelin ennakko tästä.

19.00: Joel Perovuo: Yllättävä kokoonpano:

Joel Perovuo: HJK:lta yllättävä kokoonpano ja on nähtävä ottelun alku, missä muodossa Klubi tulee peliin. Tuosta saa 4-3-3 tai yhtä lailla 5 puolustuslinjaan perustuvan taktiikan. Riku Riskin paluu penkille on ilo-uutinen Klubille.
Betis avaa suurimmaksi osaksi kakkos kokoonpanolla ja Klubin syytä lähteä paineistamaan Betisiä alusta lähtien, varsinkin Suomessakin pelannutta ailahtelevaa Paul Akouokouta.

19.00: Ja tässä Real Betisin kokoonpano

19.00: HJK:n kokoonpano on tässä