Tässä ovat F1-kauden suurimmat yllätykset – ikä, kokemus ja jalat rokkaavat

Fernando Alonso on tullut alkukauden Aston Martinillaan lentämällä.

Formula 1

Tässä ovat F1-kauden suurimmat yllätykset – ikä, kokemus ja jalat rokkaavat

F1-kautta on ajettu läpi kohta kolmannes. ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari listaa kolme suurinta yllätystä alkukauden aikana

Erkki Mustakari
TEKSTI Erkki Mustakari
@mustakari
JULKAISTU 23.5.2023 | KUVAT All Over Press

1. Fernando Alonson ja Aston Martinin menestys

Tässä on yhdessä uskomaton paketti. Alonso osoitti jo viime kaudella, ettei kaasujalka ole ruostunut ja nyt Aston Martinilla hän on lyönyt alkukauden aikana tuloksillaan luun kurkkuun kaikille. Alonso on määrätietoinen ja sopivan röyhkeä kuski, joka ei anna milloinkaan periksi. Aston Martin on ottanut ison askeleen eteenpäin ja haastaa kärkipään talleja. Alonso voi hyvinkin ottaa tällä kaudella Aston Martinilla jopa GP-voiton.

2. Nico Hülkenbergin paluu F1-radalle

35-vuotias yhden paalun F1-kuljettaja sai vielä mahdollisuuden Haasilla – ja hän on käyttänyt sen  hyväkseen. Hülkenberg selvästi nauttii ajamisesta ja haastaa radalla kaikki, ketä haastettavissa on. Saksalaiset ovat varmasti innoissaan, sillä Saksassa julistettiin isoilla otsikoilla kauden alussa, että saksalaiset ovat nyt kadonneet lajista.

Hülkenberg on osannut ottaa Haas-autostaan kaiken ja vähän enemmänkin irti, mitä siitä lähtee. Se on kokeneen kuskin merkki. Hülkenberg on MM-sarjassa sijalla 11. Pisteitä on kerättynä kuusi. Se on neljä enemmän kuin Haasin toisella nestorilla, Kevin Magnussenilla, joka kohahdutti tallissa viime kaudella.

3. Väen määrä katsomoissa

Katsojien määrä moottoriurheiluperinnemaissa on huikeaa. Australiassa katsojia vaelsi sankoin joukoin ja samoin vasta toista kertaa ajetussa Miamin GP:ssä. Vaikka kisa on uusi amerikkalaiset rakastavat moottoriurheilulajeja. Oli suosioon syynä Netflix-sarja tai vauhdin hurma, on lipunmyyntimenestys mahtavaa koko lajille. Se tietysti antaa myös aseita kehittää lajia sille organisaatiolle, joka tätä hommaa pyörittää. Kunhan kehitys vain sitten menisi oikeaan suuntaan?