Pelicans-tähti uskoo, että tappioputken päättyminen voi olla kauden käännekohta

Iikka Kangasniemi on ollut Pelicansin tehopelaajia tällä kaudella. Koossa on nyt tehoat 12+17=29.

JääkiekkoLiiga

Pelicans-tähti uskoo, että tappioputken päättyminen voi olla kauden käännekohta

Iikka Kangasniemi uskoo, että Pelicansin lauantainen vierasvoitto Jukureista voi olla käänteentekevä hetki lahtelaisjoukkueen kaudessa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 2.2.2022 | KUVAT All Over Press

Pelicansin viime lauantainen 3-0-voitto Jukureista Mikkelissä on asia, josta Lahdessa puhutaan tällä hetkellä mielellään. Viiden tappion jälkeen lento ja laskeutuminen onnistuivat Pelicanseilta mallikkaasti. Joukkue taisteli ja tämän vuoden ensimmäinen voitto merkittiin vihdoin tilastoon.

Joukkueen tähtihyökkääjiin kuuluva Iikka Kangasniemi taituroi ottelussa 2-0-osuman.

”Pitkään kaivattu voitto tuli vihdoin. Vaikka pelissämme on vielä paljon parannettavaa, tästä on nyt kiva lähteä rakentamaan jatkoa. Tämä voi jopa olla käänteentekevä hetki meille. Nyt on vain pystyttävä keskittymään siihen, että pelimme lähtee kokonaisuudessaan parantumaan ja että pelaisimme hyvin erityisesti joukkueena”, Kangasniemi analysoi.

Pelicansin viiden tappion taakka alkoi selvästi jo painaa. Kangasniemen mukaan virheet olivat tiedossa, mutta korjaussarja hakusessa. Lauantaina joukkuetta piti vaikeina hetkinä pystyssä maalivahti Emil Larmi huipputorjunnoillaan. Hän pysäytti 40 kiekkoa mitä akrobaattisimmilla asennoilla.

Puolustusrintamalla Pelicansilla olisi kuitenkin Kangasniemen mukaan tehostettavaa.

”Puolustuspelimme pitää ehdottomasti toimia jatkossa paremmin. Olemme päästäneet liian paljon maaleja. Syksyllä hyvin toiminut ylivoimakin pitää saada takaisin kuntoon. Se ei ole vähään aikaan toiminut sillä lailla kuin haluaisimme.”

Kangasniemi on kerännyt tällä kaudella 30 pelaamassaan ottelussa tehot 12+17=29. Peliaikaa ja vastuuta on tullut mukavasti. Kangasniemi tykkää kuitenkin hieman höykyttää itseään.

”Hyvä kausi tähän asti. En silti usko, että olisin vielä ihan parhaimmillani. Minulla riittää hommia pelini kanssa. Näen, että ihan kaikkia osa-alueita pitää tasaisesti parantaa. Tiedän, että pystyn parempaan ihan kaikessa.”

Kuten jo niin useasti aiemminkin Liigan peleissä, Pelicans pelasi mahtavan Jukurit-ottelun tyhjille katsomoille. Se harmittaa. Yleisö tekee jääkiekko-ottelusta ottelun. Onneksi lauantain spektaakkeli näkyi faneille sentään telkkarista.

”On todellakin aivan eri asia pelata täysin tyhjille katsomoille. Siihen, että katsoja ei ole paikalla, on nyt pitänyt vain tottua ja peliin latautuminen on haettava jollain muulla tavalla. Yleisön ääni ja läsnäolo vaikuttavat pelaajaan monella tavalla. Yksi haaste on, että sitä pitää itse joillakin keinoin tsempata itsensä parhaaseen pelivireeseen. Voima ei tule yleisöstä.”

26-vuotias Kangasniemi on hyökännyt Pelicansissa kohta taas kaksi kautta ja sopimus päättyy tähän kevääseen. Pelaaja väittää, ettei uran jatko ole vielä mielessä.

”Ei se ole ollut ajatuksissa. Keskityn tähän kauteen ja näihin peleihin mitä on jäljellä. Tiukka rupeama tässä on vielä edessä. Varmasti agentti on sitten yhteydessä, kun on jotain asiaa siltä saralta”, Kangasniemi naurahtaa.

Pelicansin viikon otteluohjelma ei ole löysimmästä päästä. Jos kaikki sujuu alkuperäissuunnitelmien mukaan, on keskiviikkona vastassa kotona Ässät ja perjantaina Sport. Lauantai-iltaa vietetään stadissa HIFK:n vauhdikkaassa seurassa.

”Tämän viikon peleissä pitää ehdottomasti olla se samanlainen taisteluilme päällä kuin viime lauantaina oli. Näistä matseista ei tule pisteitä helpolla. HIFK:kin on tosi kova jengi paperilla, mutta kaikki jengit tässä sarjassa ovat kovia, eikä voi yhtään ajatella, että jossain pelissä olisi jotenkin helpompaa kuin toisessa. Tämän viikon jokaisessa pelissä voitto on todella kovan työn takana”, Kangasniemi sanoo.