Tässä ovat kauden parhaat hankinnat miesten Superpesiksessä – yllättääkö muka ykkönen?

Tuomas Jussila on kauden hankinta miesten Superpesiksessä.

Pesäpallo

Tässä ovat kauden parhaat hankinnat miesten Superpesiksessä – yllättääkö muka ykkönen?

Ketkä ovat tämän kauden parhaat hankinnat miesten Superpesiksessä? Tässä kuuden parhaan hankinnan lista.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 21.7.2023 | KUVAT Kempeleen Kiri / Miska Peltoniemi

TOP6 hankinnat miesten Superpesiksessä

1. Tuomas Jussila, Kempele

Vaikka Jussila ei olekaan pelannut sisällä maagista kautta, hän on ollut silti ollut keskeinen muuttuja, miksi Kempele on noussut taistelemaan tällä kaudella mitaleista. Kriittinen pelaaja ulkona etulukijana ja syvimmän pussin pelaajana, tärkeässä roolissa myös sisällä. Johtava voima osaamisensa, kokemuksensa ja johtajuutensa puolesta. Painoarvo kasvaa vain syksyä kohti mentäessä. Iso menetys Manselle.

2. Juho Hacklin, Joensuu

Monet hieraisivat kulmiaan, kun Joensuu nappasi ”Haaglinin” syksyllä Kouvolasta. Alkukaudesta Hacklinia soviteltiin myös koppariksi, mutta suunnitelmasta luovuttiin. Saanut sen jälkeen keskittyä jokerina omaan erikoistehtäväänsä tilanteiden tekijänä. Supervarma pomputtaja ja Joensuun sisäpelin tärkeimmät keuhkot, jonka varmuus antaa happea JoMan pelaamiseen.

3. Jere Vikström, Sotkamo

Monet miettivät, mitähän Vikström mahtaa tehdä, kun hän oli Hyvinkäältä lähdettyään ilman seuraa koko talvikauden. Maistoi keväällä menoa Jyväskylän Kirissä, kunnes Sotkamo nappasi vanhan luottosoturinsa. Ollut sensaatiomaisen hyvä, varsinkin sisällä. Lyönyt 15 ottelussa jo 85 kärkilyöntiä lähes 76 prosentin tehoilla. Ollut korvaamaton hankinta varsinkin Kalle Kuosmasen loukkaannuttua.

4. Antti Kiiskinen, Pattijoki

Kiiskisen ulkopelitaidot on tiedetty jo pitkään, mutta sisäpelaajana Kiiskinen jäi Sotkamossa Jymyn muun pelintekokoneiston varjoon. Lainasiirto Pattijoelle päästi kuitenkin Kiiskisen irti myös sisäpelaajana. Muodostanut Pattijoen timantinkovan kärkiparin yhdessä Mikael Mäkelän kanssa. Hoitanut päätehtävänsä, ykkösvaihdon purkamisen, yli 70 prosentin tehoilla. Takuuvarma myös ulkona.

5. Partik Wahlsten, Kouvola

Wahlsten pelasi kaksi rikkonaista kautta Joensuussa, mutta siirto Kouvolaan on osoittautunut erinomaiseksi ratkaisuksi. Löytänyt Kouvolasta kodin, jossa saanut lyödä kovaa ja rohkeasti. Lyönyt jo 60 juoksua ja noussut takaisin Superin kuuden kovimman lyöjäjokerin aateliin. Erinomainen hankinta Kouvolalta.

6. Aapo Hiltunen, Seinäjoki

JymyJussit kuppasi surutta jo toisena syksynä peräkkäin Oulun Lippoa. 19-vuotias Hiltunen on osoittautunut erinomaiseksi löydöksi ja noussut yhdeksi nuoren lyöjäjokerisukupolven kirkkaimmista tähdistä. Lyönyt 43 juoksua ja muodostanut JymyJussien kotiutusosaston voimanyrkin yhdessä Markus Hallasuon kanssa. Esitykset vielä ailahdelleet, mutta aika on Hiltusen puolella. Nuoresta miehestä kuullaan vielä monta kertaa.