Tässä ovat Valioliigan tämän kauden 10 parasta pelaajaa – ja kas, kas: Arsenal juhlii

Bukayo Saka on pelannut sensaatiomaisen kauden Arsenalissa.

BarometriJalkapalloValioliiga

Tässä ovat Valioliigan tämän kauden 10 parasta pelaajaa – ja kas, kas: Arsenal juhlii

Ketkä ovat tämän kauden parhaat pelaajat Valioliigassa? ElmoTV:n Barometri tietää oikean vastauksen.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 29.3.2023 | KUVAT All Over Press

Barometri: Valioliigan tämän kauden 10 parasta pelaajaa. Nyt!

1. Bukayo Saka, Arsenal

Arsenalin maaginen pikkumies, joka on ainoana pelaajana päässyt Valioliigassa maali- ja syöttömäärissä kaksinumeroisiin lukemiin. Maaleja 21-vuotias Hale Endin kasvatti on tehnyt 12 ja antanut sen päälle 10 maalisyöttöä. Numeroiden arvoa nostaa se, että useimmat maalit ja syötöt ovat olleet otteluiden kannalta kriittisiä. Pelaa painopiste matalalla, tehnyt vartalolla suojaamisesta taidetta, eikä ole hätkähtänyt edes tuplaamista. Kakun kruunaa supervasuri.

2. Erling Braut Håland, Manchester City

Norjalaissensaatio oli alkukaudesta täysin pitelemätön, mutta vuodenvaihteen jälkeen tahti Valioliigassa on hyytynyt. Tehnyt tällä kaudella yhteensä 28 liigamaalia, mutta tämän vuoden puolella pelatuissa 11 liigaottelussa maaleja on syntynyt ”vain” 7. Jäänyt kokonaan maaleitta jakson aikana kuudessa ottelussa. Pelaa silti täysin tajutonta kautta.

3. Martin Ødegaard, Arsenal

Bukayo Sakan ohella Arsenalin loistokauden toinen kultahammas. Pelannut Arsenalin pelaamisen pääkapellimestarina uransa ylivoimaisesti parhaan kauden ja on monien asiantuntijoiden papereissa ohittanut Kevin De Bruynen Valioliigan parhaana keskikenttäpelaajana. Kruunannut loistokauden tekemällä 10 liigamaalia ja antamalla 6 maalisyöttöä. Rooli vieläkin tärkeämpi maalipaikkoja edeltävissä syöttöketjuissa.

Super offer: Sign now + double your deposit plus 200 free spins at Mr Green!

4. Harry Kane, Tottenham

Palannut viime kauden vaikeuksien jälkeen takaisin vanhaan loistoonsa ja tehnyt tällä kaudella jo 21 liigaosumaa. Ollut kahdeksalla maalilla vuodenvaihteen jälkeen jopa aavistuksen Erling Braut Hålandia tehokkaampi. Tottenhamin ylivoimaisesti tärkein pelaaja tällä kaudella. Kaikki jännittävät nyt, lähteekö Kane kesällä vai jääkö?

5. Marcus Rashford, Manchester United

Yksi kauden suurimmista ja positiivisimmista yllättäjistä koko Valioliigassa. Palannut takaisin huipulle ja tehnyt kaikissa kilpailuissa jo 27 maalia, joista 19 MM-kisojen jälkeen. Kukaan ei ole koskaan kiistänyt Rashfordin potentiaalia, mutta tällä kaudella fokus on ollut jälleen kentällä. Koossa nyt 14 liigaosumaa, mikä uupuu vain kolme maalia Rashfordin kolmen vuoden takaisesta yhden kauden maaliennätyksestä Valioliigassa.

6. Thomas Partey, Arsenal

Arsenalin pelimallin ehdottomia kulmakivipelaajia molempiin suuntiin. Pelannut uransa ylivoimaisesti parhaan kauden Arsenalin keskikentän pohjapelaajana. Loistava lukemaan peliä, tekniikka huippuluokkaa. Kärsinyt aiempina vuosina loukkaantumisista, mutta kestänyt tällä kaudella ehjänä lähes koko kauden.

7. Kevin de Bruyne, Manchester City

De Bruyne on monien mielestä pelannut 31-vuotiaana jo parhaan pelinsä, mutta belgialaisen aliarvioiminen on suurimpia virheitä, mitä jalkapallossa voi tehdä. Edelleen ylivoimainen pelinäkemys. Antanut tällä kaudella Valioliigassa eniten maaliin johtaneita syöttöjä (12) ja eniten avainsyöttöjä ottelua kohden (3.1). Maaleja De Bruynella on tähän mennessä Valioliigassa koossa neljä.

8. Ivan Toney, Brentford

Brentford on ollut yksi kauden sensaatiosta ja Toney Brentfordin suurin tähti. 27-vuotias englantilaispyssy on Valioliigan maalintekijätilastossa Erling Braut Hålandin ja Harry Kanen jälkeen kolmantena 16 osumallaan. Olisi suurseurojen ostolistalla ilman ilmassa roikkuvaa pitkää pelikieltouhkaa.

9. Casemiro, Manchester United

Manchester United käytti viime kesänä rahaa uusiin pelaajiin 200 miljoonaa ja sai sillä rahalla sekä priimaa että sekundaa. Real Madridista hankittu 31-vuotias brasilialainen oli yksi koko kesän parhaista ostoista Valioliigassa. Toi ryhdin Unitedin puolustuspelaamiseen ja joukkueen tekemisen kulttuuriin. Arvosanaa laskee kaksi punaista korttia ja niiden seurauksena tulleet yhteensä seitsemän ottelun mittaiset pelikiellot.

10. Oleksandr Zintšenko

Arsenalin viime kesän yllätysosto Manchester Citysta. Tuonut citymaisen laitapakkipelaamisen kautta täysin uudenlaisen ja kriittisen elementin Arsenalin hyökkäyspelaamiseen – ja pudottanut siinä sivussa Kieran Tierneyn avauksesta. Ollut elintärkeä pelaaja myös pukukopissa ja voittamisen asenteen juurruttamisessa Arsenalin nuoreen joukkueeseen.