Teemu Isoketo nostaa Vimpelin entistä lähemmäksi loppuottelupaikkaa ja mestaruutta

Pesäpallo

Teemu Isoketo nostaa Vimpelin entistä lähemmäksi loppuottelupaikkaa ja mestaruutta

Teemu Isoketo palaa takaisin Vimpelin Vetoon tehtyään seuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 3.11.2020 | KUVAT All Over Press

Teemu Isoketo liittyy viimeisenä palana Vimpelin Vedon ensin kauden joukkueeseen. Isoketo teki Vimpelin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

Isokedon hankinta vahvistaa Vimpeliä entisestään. Isoketo on edelleen valtakunnan parhaita numero ykkösiä, ja hänellä oli keskeinen rooli Vimpelin kahdessa Suomen mestaruudessa kausilla 2015 ja 2016.

Isokedon hankinnan myötä Vimpeli saa sisäpeliinsä nopeutta ja kentällemenovoimaa. Se saa rakennettua Isokedon, Olli Heikkalan, Mikko Kanalan ja Elmeri Anttilan ympärille ykköskärjen, joka vertautuu tasollisesti minkä tahansa joukkueen kanssa. Myös aiemmin syksyllä hankittu Veli-Pekka Yli-Hirvelä on selvä vahvistus sisäpelissä, mutta Yli-Hirvelä pelannee todennäköisesti ensi kaudella kakkoskärjen veturina.

Tilanne on Vimpelin hurjien kotiuttajien kannalta se, että ruokaa heillä ensi kaudella riittää. Isokedon tulo mahdollistaa teoriassa myös Perttu Ruuskan siirtämisen sisäpelissä naksautuksen kauemmaksi, jolloin hän saisi enemmän kotiutustilanteita. Päättyneellä kaudella Ruuska joutui paljon myös purkamaan kakkostilanteita.

Ulkopelissä Isoketo menee linjaan, todennäköisesti kolmosvahdiksi. Hän on ulkonakin perusvarma pelaaja, mutta Isokedon tärkein vahvuus on sisäpelissä. Isoketo tuo materiaaliin myös leveyttä. Vimpelin materiaali on nyt sen verran laaja, että se kestää hyvin jopa loukkaantumisia.

Vimpelin ensi kauden joukkue on selvästi vahvempi kuin tällä kaudella. Isoketo ja Yli-Hirvelä ovat erinomaisia vahvistuksia ja myös uusi pelinjohtaja Tomi Niskanen on selvä plussa. Lisäksi Vimpelin nuoret pelaajat ovat ensi kaudella taas vuoden kokeneempia.

Nuorten pelaajien kastiin lukeutuu myös tällä kaudella lukkarina debytoinut Perttu Ruuska. Ruuska selvisi ensimmäisestä lukkarikaudestaan puhtain paperin, mutta on varmaa, että hän kehittyy koko ajan lisää, vaikka joutuukin aloittamaan tammikuussa varusmiespalveluksensa.

Vimpeli on ilman muuta yksi ensi kauden suurista. Sillä on kaikki saumat edetä loppuotteluun saakka ja taistella Suomen mestaruudesta.

 

Elmo on UUDISTUNUT! Toimi nopeasti ja tilaa Elmo edulliseen tarjoushintaan 4 kk 35 e   – saat  huippuluettavaa kotiin kannettuna joka kuukausi. Tai lue uusin lehti Lehtikuussa.