TILANNEHUONE

JYPin Liigan ottelu lauantailta siirretään

11.02.2022 18:09

JYPin Liigan ottelu lauantailta siirretään

JYP taistelee koronatartuntojen kanssa.@AOP

Liiga

Liigan JYPin koronatilanne pahenee. JYPissä on jo viime viikosta asti ollut useita koronatapauksia ja tällä viikolla tilanne on jatkuvasti huonontunut niin, että toiminta on nyt keskeytettävä. Vielä torstaina JYP kohtasi Lukon kokoonkursitulla joukkueella ja hävisi ottelun 1-6. JYPin lauantain ottelu KalPaa vastaan siirretään pelattavaksi tiistaina 8. maaliskuuta. Joukkueen terveystilannetta seurataan tarkasti alkuviikon otteluita ajatellen.

JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kihisi jo torstaina ElmoTV:n haastattelussa joukkueiden eriarvoisesta asemasta Liigassa. Sport oli saanut siirtää loppuviikon ottelunsa koronatartuntojen vuoksi, mutta JYPille samaa lupaa ei myönnetty, vaikka 17 pelaajaa puuttui samasta syystä. Liigassa oli sovittu, että pääasiassa ottelut pelataan.

”Toki tässä olisi ollut se vaihtoehto, että emme olisi tehneet yötä päivää töitä ja etsineet pelaajia muista seuroista. Silloinhan me olisimme olleet siinä tilanteessa, että ottelu olisi sääntöjen mukaan ollut pakko perua”, Viitanen sanoi.

”Meille se ei ollut vaihtoehto, että emme olisi koonneet Lukko-otteluun joukkuetta – olipa se joukkue millainen tahansa. Kyllä jääkiekko kestää Liiga-ottelun pelaamisen sellaisella kokoonpanolla, joka meillä torstaina on, mutta kestävätkö jääkiekko ja urheilu sellaista toimintaa, että omat työt jätetään tekemättä ja yhteisistä päätöksistä ei pidetä kiinni? Sanon suoraan, että kun näin toimitaan, silloin urheilu on rikki”, Viitanen sanoo kiertelemättä.

Siirrettävä ottelu:

Lauantain 12.2. ottelu
JYP – KalPa ->Pelataan tiistaina 8.3.

Lue koko juttu: Sport sai siirtää ottelunsa, mutta JYP joutuu pelaamaan