KuPS hurjana Moldovassa – SJK romahti Norjassa

28.07.2022 21:55

Diogo Tomasilla ja KuPSilla oli iloinen ilta Moldovassa. @ AOP

Jalkapallo

KuPS raivasi tiensä jatkoon Konferenssiliigan karsinnoissa murskaamalla moldovalaisen FC Milsamin Orheissa torstai-iltana 4-1 (1-1). Ensimmäinen osaottelua Kuopiossa päättyi viikko sitten 2-2-tasapeliin, joten KuPS meni jatkoon yhteismaalin 6-3.

KuPSin maalihanat avasi upealla vedolla Gabriel Gispo, kun peliä oli pelattu 27 minuuttia. Radu Ginsar puski ensimmäinen puoliajan lisäajalla isäntien tasoituksen.

Toisella jaksolla peliä hallinnut KuPS karkasi lopullisesti. Tony Miettinen iski 53. minuutilla kulmasta 2-1-lukemat. Miettinen teki esityön KuPSin kolmanteen maaliin, jonka viimeisteli Daniel Carrillo 88 minuutin pelin jälkeen. Vaihdosta kentälle tullut Filip Valenčič viimeisteli loppunumerot läpiajonsa päätteeksi 91. minuutilla.

KuPS kohtaa Konferenssiliigan kolmannella kierroksella voittajan otteluparista Young Boys Bern – Liepaja. Ottelut pelataan 4. ja 11. elokuuta.

Toisella suomalaisjoukkueella, SJK:lla, oli sen sijaan viimainen ilta Norjassa, kun Lillestrom jyräsi seinäjokisten yli 5-2 (2-1) -lukemin. Isäntien sankari oli hattutempun iskenyt Hólmbert Friðjónsson. Nooa Laine iski SJK:n avausmaalin 31. minuutilla ja tasoitti ottelun samalla 1-1:een. Diego Rojas kavensi lisäajalla ottelun loppunumerot.

Lilleström voitti viikko sitten kaksikon ensimmäisen yhteenoton 2-1 ja meni jatkoon näin yhteismaalein 7-2.