TILANNEHUONE

Megayllätys aika-ajossa – Mersun Russell paalulle

30.07.2022 18:12

Megayllätys aika-ajossa – Mersun Russell paalulle

George Russell ajoi ensimmäisen paalunsa.©AOP

Formula 1

Unkarin GP:n aika-ajo ajettiin lauantaina läpi ilman sadepisaroita, vaikka tummat pilvet roikkuivat uhkaavasti radan yllä koko tunnin ajan. Aika-ajosta muodostui kuitenkin surperjännittävä trilleri lopulta Mercedeksen ja Ferrarin välillä.

Paalupaikan kisaan otti käsittämättömällä viimeisellä kierroksella Mercedeksen George Russell. Britti kiersi radan aikaan 1.17.377. Paalu on Russellin uran ensimmäinen F1:ssä. Toisen lähtöruudun otti  Ferrarin Carlos Sainz. Hän jäi Russellille vain +0.044. Kolmas lähtöpaikka jätettin Ferrarin Charles Leclercille.

”Eilen emme tienneet mihin suuntaan mennä. Nyt megasuoritus. Täytyy katsoa mitä tapahtui. Kisanopeus ratkaisee. Ferrarit ovat todella nopeita”, Russell sanoi F1-sarjan haastattelussa.

Toinen Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton starttaa sunnuntain kisaan seitsemännestä lähtöruudusta.

Red Bull -kuskeilla homma ei sujunut. Max Verstappenilla oli ongelmia säätöjen kanssa. Hän valitteli tiimiradiossa tehojen puutetta. Hollantilaisen lähtöruutu on vasta kymmenes. Tallikaveri Sergio Perezillä meni vielä heikommin. Hän putosi kolmannelta ajojaksolta. Hän syytteli tiimiradiossa Haasin Kevin Magnussenin hidastelua radalla. Perez lähtee ruudusta 11.

Alfa Romeon uudet päivitykset auttoivat Valtteri Bottasta merkittävästi parempaan menestykseen aika-ajossa. Suomalainen kampesi jälleen mukaan viimeiselle ajojaksolle ja lähtöpaikaksi tuli lopulta kahdeksas ruutu. Tallikaveri Guanyu Zhou lähtee ruudusta 12.

Unkarin F1-osakilpailu ajetaan sunnuntaina kello 16.00.

Lue myös aiheesta: Voiko Lewis Hamilton jäädä ilman GP-voittoa tänä vuonna?

Katso aika-ajon tulokset tästä.