Voisiko Lewis Hamilton jäädä ensimmäisen kerran urallaan ilman yhtään voittoa kaudessa?

Lewis Hamiltonin vauhti perjantaina ei vielä hurmannut.

Formula 1

Voisiko Lewis Hamilton jäädä ensimmäisen kerran urallaan ilman yhtään voittoa kaudessa?

Erkki Mustakari pitää Mercedeksiä edelleen Unkarin mahdollisina yllättäjinä, vaikka vauhti perjantain harjoituksissa ei hurmannutkaan.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 30.7.2022 | KUVAT All Over Press

Lewis Hamiltonin katastrofaalinen kausi on vaivihkaa kääntänyt suuntaa. Ranskan GP:ssä Mercedes-mies ajoi jo kisan toiseksi ja britti on ollut palkintopallilla neljässä viimeisessä kilpailussa.

F1-toimittaja Erkki Mustakarin mielestä Hamiltonin GP-voitto tällä kaudella ei ole enää yhtä mahdoton ajatus kuin vielä muutama kuukausi sitten.

”Suuret muutokset autoihin ja niissä karvaat epäonnistumiset ovat nolanneet Mercedeksen tällä kaudella. Tallia on koeteltu, mutta he eivät ole lannistuneet. Nyt alkukauden ongelmat ovat, jos ei ohi, niin ainakin jotenkin kurissa”, Mustakari pohtii.

Who will take pole in Hungarian GP? Play now at Expekt!

Lewis Hamilton on voittanut Unkarin GP:n urallaan hulppeat kahdeksan kertaa. Viime kaudella hän otti paalupaikan ja oli lopulta kisan kakkonen. Mustakari uskoo, että Mercedes voi yllättää, vaikka perjantain vapaissa harjoituksissa vauhti ei vakuuttanut. George Russell oli vasta päivän kahdeksanneksi nopein ja Hamilton yhdenneksitoista nopein.

”Tallissa on viime aikoina onnistuttu sellaisissa asioissa, joilla on hiivitty Red Bullia ja Ferraria kiinni. Tietenkään perjantain vauhti ei vielä vakuuttanut, mutta katsotaan rauhassa. Hamilton ja miksei myös Russell voivat yllättää jo lauantain aika-ajossa ja sen päälle itse kisassa.”

Hamilton on urallaan voittanut 103 osakilpailua. Olisi melkoinen sensaatio, jos hän nyt vetäisi uransa ensimmäisen kauden ilman yhtäkään voittoa.

”On täysin mahdollista, että Hamilton ottaa tällä kaudella vielä GP-voiton. Tällä hetkellä se kuitenkin vaatii vielä sen, että Red Bullit, ja ehkä Ferraritkin jäävät matkanvarrelle tai törmäävät muuten ongelmiin. Sellaistakin on nähty, mutta molemmilla talleilla on kuitenkin kaksi vahvaa ja osaavaa kuskia, jotka ovat kovin nälkäisiä.”

”Silti Mersu alkaa olla siinä kunnossa, että jos Red Bullilla tai Ferrarilla on vähänkin ongelmia, niin takaa tullaan. Erityisesti on hyvä muistaa, että Hamilton on todella taitava kilpa-autoilija. Hän käyttää mahdollisuutensa, jos se eteen tulee oli se mahdollisuus sitten kuinka pieni hyvänsä.”