TILANNEHUONE

Saarinen luisteli jatkoon – Valijeva johtaa kisaa

15.02.2022 17:00

Saarinen luisteli jatkoon – Valijeva johtaa kisaa

Jenni Saarinen on mukana ensimmäisissä olympialaisissaan Pekingissä.@AOP

Peking 2022

Suomen Jenni Saarinen selvitti tiensä Pekingin olympialaisten naisten yksiluistelun vapaaohjelmaan. Saarinen oli lyhytohjelman 25:s ja viimeinen jatkoon päässyt kilpailija. Saarinen luisteli lyhytohjelmansa aivan kisan alussa. Hän oli ensimmäisen ryhmän toinen luistelija. Ohjelmassa sattui muutamia virheitä. Näkyvin niistä oli kolmoissalchov-hypyn esittäminen kaksoishyppynä. Pisteitä suomalainen sai 56,97, mikä jäi reilut kymmenen pistettä hänen ennätyksestään. Saarista auttoi jatkoon myös se, että kisajärjestäjä ilmoitti ennen kilpailun alkua, että mikäli Kamila Valijeva on 24 parhaan joukossa, jatkoon pääsee 25 parasta.

Dopingkohun keskellä elävä Venäjän olympiakomitean joukkueen Valijeva esitti oman ohjelmansa aivan viimeisten joukossa. Vasta 15-vuotias nuori nainen meni esityksellään ykköseksi. Verrattuna aikaisempiin esityksiin, Valijevan luistelussa saattoi kuitenkin havaita tilanteen aiheuttaman paineen. Koskettava rentous puuttui ja hän piteli kyyneleitä luistellessaan jäältä. Hän luisteli upean ohjelman, mutta mukaan lipsahti myös virhe, kun Valijeva horjahti kolmoisaxel-hyppynsä alastulon. Pisteitä hän keräsi 82,16.

Toista sijaa naisten kilpailussa pitää Venäjän olympiakomitean joukkueen Anna Shcherbakova, jonka pisteet olivat 80,20. Kolmantena on Japanin Kaori Sakamoto pisteillään 79,84.

Naisten taitoluistelun vapaaohjelma luistellaan torstaina 17. helmikuuta kello 12.

Lue myös: Kamila Valijevaa ei pidä lynkata, vaikka kiusaus siihen onkin suuri