Timo Lehkoselta täystyrmäys MM-finaalin jatkoaikafarssille – ”Ei kuulu jääkiekkoon”

Se oli sitten siinä. Nick Paul iskee laatan Suomen verkkoon ja Kanada juhlii.

JääkiekkoLeijonatMM2021

Timo Lehkoselta täystyrmäys MM-finaalin jatkoaikafarssille – ”Ei kuulu jääkiekkoon”

Timo Lehkonen arvostelee rajusti kolmella kolmea vastaan pelaamista MM-finaalin jatkoajalla - mutta nostaa silti hattua Kanadan mestaruudelle.

Samuel Savolainen
TEKSTI Samuel Savolainen
@SSavolainen1
JULKAISTU 6.6.2021 | KUVAT All Over Press

Timo, Suomi hävisi Kanadalle jatkoajalla 2–3 ja tällä kertaa Leijonat jäi hopealle. Karvasta kalkkia suuhun jäi tällä kertaa ja olisi peli voinut kääntyä toisinkin päin? Kritiikkiä sai myös se, että jatkoaika pelattiin 3-3 -formaatilla, mitä mieltä sinä olit?

Viidellä viittä vastaan Suomi oli paljon parempi. Pelihän oli tasakentin Leijonien – paikat menivät Suomelle 11-4. Tasakentin Kanada sai siis neljä maalipaikkaa ja pelataan MM-finaalia! Erikoistilannepelaamisessa Kanada oli kuitenkin parempi ja vei paikat 5-4. Suomen alivoima vuoti pahasti siinä Kanadan tasoitusmaalissa.

Tuo kolmella kolmea vastaan -ratkaisu on kuitenkin sellainen asia, että nyt herätys siellä päättäjien keskuudessa. Ei ratkaisu kolmella kolmea vastaan jatkoajalla kuulu jääkiekkoon kuin jonkun hallitusmiehen silmissä, eikä kukaan pelaaja tai valmentaja halua tuolla lailla ratkaista pelejä. Ja rehellisesti sanoen tuomarilinjakin turnauksessa oli outo ja epäjohdonmukainen. Olisihan tuossa jatkoajallakin voinut kaksi kertaa nostaa käden ylös, mutta se jossittelu on nyt turhaa.

Mitä sanot Kanadan suorituksesta?

Kyllä heille täytyy nostaa siitä hattua, jotain heidän kulttuurissaan on kilpailullisesti niin, että he osaavat voittaa pelejä. He olivat jäädä jo alkulohkoon, mutta jotenkin he pystyivät roikkumaan mukana ja voittamaan, vaikka he alussa ottivat tyhmiä jäähyjä. Leijonien ylivoima olisi voinut toimiessaan pistää peliä pakettiin jo siinä. Nyt se ei toiminut.

Jos katsotaan laajemmin Leijonien esitystä turnauksessa, niin mitä sanot turnauksen kaaresta?

Ei ollut oikeastaan heikkoja lenkkejä ja jälleen Jukka Jalosen joukkue esitti kasvutarinan. Täytyy muistaa, että yhtään peliä Suomi ei hävinnyt varsinaisella peliajalla. En tiedä voiko tuolla materiaalilla saada parempaa pelillisesti. Pelillisesti finaalikin olisi pitänyt voittaa. Turnauksessa nähtiin hieman erilainen Jalosen Leijonat ja otettiin yksi napsu defensiivisemmän jääkiekon suuntaan. Ja ei sitä ratkaisua voi oikein moittia, kun MM-kulta oli täysin otettavissa. Enemmän oli tarjolla.

Päävalmentaja Jukka Jalonen – jonka tunnet erityisen hyvin – sai nyt ensi kertaa MM-hopeamitalin kaulaansa. Jälleen vahva näyttö myös hänen osaamisestaan?

Aika olisi jo siihen kypsä, että Jalonen pääsisi NHL:ään. On Jalonen ihan riittävän päivätyön maajoukkueessa tehnyt ja kiistattomat näyttönsä antanut. Tässä on kuitenkin vielä edessä MM-kotikisat ja olympialaiset. Vaikka olisi kiehtovaa nähdä Jalonen NHL:ssä, niin olympiakultaa Suomeen ei ole vielä tullut ja sekin olisi aika kova juttu.

 

Kuuntele Timo Lehkosen, Juuso Kokkosen ja Samuel Savolaisen podcast siitä, kenestä pitäisi tulla Jukka Jalosen seuraaja Leijonien päävalmentajana.

https://open.spotify.com/episode/0y3VIGKuKBlSNUWxiU85cX