Valtteri Bottas menetti suuren mahdollisuuden – nyt luvassa on pelkkää vastatuulta

Formula 1

Valtteri Bottas menetti suuren mahdollisuuden – nyt luvassa on pelkkää vastatuulta

Valtteri Bottaksen ja Alfa Romeon haasteet eivät vain jatku. Ne pahentuvat viikonloppuna ajettavassa Belgian osakilpailussa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 26.7.2023 | KUVAT All Over Press

Valtteri Bottaksen kausi Alfa Romeolla on ollut kahlaamista mutaisissa vesissä. Haasteet eivät vähene ennen kesätaukoa, sillä seuraavaksi kisakalenterissa on huippunopea Spa tulevana viikonloppuna.

Bottas on urallaan yltänyt Belgian Spassa palkintopallille, mutta voittoa hän ei ole siellä korjannut.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakarin mukaan pistesijakin on jättimäinen ihme tämän päivän kunnossa olevalle Alfa Romeolle.

”Silverstone antoi osviittaa siitä missä Alfa menee nopeilla radoilla. Bottas oli Englannissa 12:s, mikä ei ehkä ole niin huono sija, mutta ajoissa kärki oli kaukana. Alfan päivitykset eivät ole tuoneet suurta nousua tuloslistalla tallin autoille, joten Spasta ei ole luvassa suuria”, Mustakari pohtii.

”Unkarissa Alfojen olisi pitänyt yltää pisteille, jos jossakin. Kun Alfat eivät sielläkään olleet loistavista aika-ajoista huolimatta pisteillä, niin missä sitten? Unkari oli suuri hukattu mahdollisuus Valtterille ja Alfa Romeolle.”

”Arodynamiikka ei ole hitaalla radalla yhtä merkittävässä roolissa kuin nopealla radalla. Siksi Hungaroring sopi Alfalle. Nyt tilanne on toinen, sillä Spassa keskinopeudet ovat todella kovia. Aerodynamiikan pelaaminen on ehdottoman tärkeää. Lisäksi päivitysten olisi oltava Spassa maksimaalisessa tikissä, mutta epäilenpä. Odotan Alfa Romeolle vaikeaa viikonloppua.”

Bottaksen tallikaveri Guanyu Zhou töpeksi Unkarin GP:n lähdön ja aiheutti lisäksi monen auton pyörähdyssuman kisan alussa. Hän oli kovin pahoillaan tilanteesta GP:n jälkeen. Heikkoa lähtöään hän selitti teknisellä vialla.

”Unkarin tapahtumat eivät varmasti ole kiinalaisen mielessä enää Spassa. Hän on marinoitu kuski, vaikka ajaakin vasta toista kauttaan F1-sarjassa. Jos hän tässä kisassa vielä märehtii edellisen kisan töppäilyjä, on hän väärässä ammatissa.”

” Zhou hakee tulosta ja on haastanut jo myös kokenutta tallikaveriaan. Bottas saa vetää ihan tosissaan, jotta Zhou pysyy kurissa ja takana tuloslistalla.”

”Bottasta varmasti harmittaa Alfa Romeon nykyvauhti, mutta hän haluaa silti tehdä parhaansa sillä kalustolla, mikä alla on. Ei mikään ideaali tilanne, mutta tällä sitä nyt mennään. Pistesija Spassa olisi ihme”, Mustakari sanoo.