Toni Kohonen haastaa Manse PP:n oikeuteen – hakee yli 120 000 euron korvauksia

Pesäpallo

Toni Kohonen haastaa Manse PP:n oikeuteen – hakee yli 120 000 euron korvauksia

Toni Kohonen vie erottamiskiistansa Manse PP:n kanssa oikeuteen. Hän vaatii Manselta yli 120 000 euron korvauksia työsuhteensa laittomasta purkamisesta.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 6.4.2023

Toni Kohosen ja Manse PP:n irtisanomiskiista menee oikeuteen. Kohonen on jättänyt oikeudellisen edustajansa, varatuomari Olli Rausteen laatiman haastehakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeuteen, josta vahvistetaan haastehakemuksen saapuminen.

Haastehakemuksessa Kohonen katsoo, että kysymyksessä laiton työsuhteen purkaminen ja hakee sillä perustella korvausta palkka- ja lomakorvauksista sopimuskautensa loppuun, syyskuuhun 2024, saakka. Lisäksi Kohonen hakee korvausta irtisanomisen aineettomasta vahingosta eli käytännössä mainehaitasta, odotusajan palkasta ja oikeudenkäyntikuluista.

Kohosen korvausvaatimus on yhteensä hieman yli 120 000 euroa.

Kohonen palkattiin Manse PP:n pelinjohtajaksi ja päävalmentajaksi viime vuoden marraskuussa. Hän ehti hoitaa tehtäviä vain neljä kuukautta, kunnes Manse PP päätti lopettaa työsuhteen.

Haastehakemuksesta ja sen liitteenä olevasta todistusaineiston perusteella Manse PP:n johto on puhunut Kohoselle irtisanomisesta, vaikka myöhemmin julkisuudessa Manse on väittänyt, että kysymys ei ole ollut Kohosen irtisanomisesta, vaan ainoastaan Kohosen erottamisesta pelinjohtajan ja myöhemmin myös päävalmentajan tehtävästä.

Super offer: Sign now + double your deposit plus 200 free spins at Mr Green!

Haastehakemuksen perusteella Kohosen irtisanomisen takana on ollut koko johtokunta, mutta varsinaisena puhemiehenä on ollut Tampereen kaupungin apulaispormestari Matti Helimo, joka on kiistänyt olevansa enää Mansessa päättävässä roolissa.

Kohonen on liittänyt haastehakemuksen mukaan laajan todistusaineiston hänen ja seurajohdon välisestä viestittelystä ja jopa valokuvan tilaisuudesta, jossa hänelle ilmoitettiin työsuhteen päättämisestä helmikuun lopussa. Tässäkin tilaisuudessa Helimo käytti haastehakemuksen mukaan sanaa irtisanominen.

”Ikävä kyllä meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin irtisanoa sinut”, haastehakemuksessa Helimon todetaan sanoneen.

Toinen kiista on koskenut Kohosen sopimuksen pituutta. Todistusaineiston perusteella Manse ja Kohonen sopivat kaksivuotisesta sopimuksesta, mutta kun Manse julkisti Kohosen sopimuksen, siinä puhuttiinkin yllättäen vuoden mittaisesta sopimuksesta.

Todistusaineiston ja osapuolten viestittelyn perusteella Manse lupasi korjata Kohosen sopimuksen kaksivuotiseksi, kun osapuolet seuraavan kerran näkevät. Sopimusta ei kuitenkaan koskaan korjattu.

ElmoTV tavoitti Kohosen torstaina, mutta tämä ei halunnut kommentoida asiaa sen enempää.

”Haastehakemuksessa kaikki tarpeellinen on sanottu”, hän totesi lyhyesti.