Toni Kohonen loukkaantui – pahimmassa tapauksessa sivussa jopa koko kauden

Toni Kohonen loukkaantui perjantaisessa ottelussa Seinäjoen JymyJusseja vastaan.

Pesäpallo

Toni Kohonen loukkaantui – pahimmassa tapauksessa sivussa jopa koko kauden

Toni Kohonen loukkasi peukalonsa perjantaisessa ottelussa JymyJusseja vastaan.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 12.6.2021 | KUVAT All Over Press

Toni Kohonen koki kovia perjantaisessa kotiottelussa Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Kohonen yritti katkaista Jukka-Pekka Vainionpään luukkulyöntiä, mutta loukkasi syöksyessään vasemman käden peukalonsa. Vamma ei näyttänyt tv-kuvien perusteella aluksi vakavalta, mutta hetken tutkimisen jälkeen Kohonen otettiin vaihtoon ja hänet vietiin jatkotutkimuksiin sairaalaan.

Kohosen vamma on ensitietojen mukaan oletettua vakavampi. Kohonen on sivussa Kouvolan tulevista otteluista, mutta toipumisjakson pituutta ei tässä vaiheessa osata arvioita. Synkimpien arvioiden mukaan vamma saattaa pitää kaikkien aikojen pesäpalloilijan poissa pelikentille jopa koko kauden.

Perjantaina tullut vamma on Kohoselle erittäin harvinainen, sillä 45-vuotias pelaajalegenda on ollut kuuluisa siitä, ettei hänelle ole juurikaan ollut vammoja pitkän ja komean uransa aikana. Kohonen pelasi aikoinaan muutaman ottelun kuumeisena, mutta ainoat poissaolot loukkaantumisen vuoksi tapahtuivat toissa kaudella Oulun Lipossa, jossa Kohosen pitkä peräkkäisten pelien putki katkesi käsivammaan.

Kohosen loukkaantuminen on vakava takasiku Kouvolalle, sillä joukkue on rakentanut kulmapelaamisensa kahden kokeneen ja kovakätisen pelaajan, Kohosen ja Matti Latvalan, varaan. Olipa Kohosen poissaolo pitkä tai lyhempi, se jättää joka tapauksessa ison loven Kouvolan ulkopeliin. Myös sisällä Kohosella on tärkeä rooli numero viitosena Kouvolan keskipalkissa. Kohnen pystyy monipuolisena pelaajana sekä vaihtamaan että kotiuttamaan.

Toni Kohonen on kaikkien aikojen pesäpalloilija. Hän on pelannut urallaan runkosarjan ja pudotuspelien ottelut mukaan lukien ennätykselliset 999 Superpesis-ottelua. Kohonen on voittanut urallaan kymmenen Suomen mestaruutta ja pelannut ennätykselliset 22 Itä-Länttä. Hänet on valittu Vuoden pesäpalloilijaksi kolmesti ja Vuoden lukkariksi 13 kertaa.

Lue myös: Upea henkilökuva Toni Kohosesta kertoo kaikkien aikojen pesäpalloilijan salaisuuden