Toni Kohonen päättää pitkän ja upean uransa Imatran Pallo-Veikoissa

Pesäpallo

Toni Kohonen päättää pitkän ja upean uransa Imatran Pallo-Veikoissa

Toni Kohonen päättää uransa ensi kaudella Imatran Pallo-Veikoissa. Pekka Arffamnin mukaan Kohosen hankinta on järkevä veto IPV:ltä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 8.1.2022 | KUVAT All Over Press

Toni Kohosen huikea pesäpalloura jatkuu ensi kaudella Imatran Pallo-Veikossa. Kohonen on tehnyt IPV:n kanssa ensi vuotta koskevan sopimuksen.

46 vuotta tässä kuussa täyttävä Kohonen kertoi IPV:n kanssa käymistään neuvotteluista joulukuussa ElmoTV:n podcastissa, jossa hän myös kertoi päättävänsä uransa ensi kauden jälkeen.

Kohonen on kaikkien aikojen pesäpalloilija. Hän on alkujaan Kiteen Pallon kasvatti, joka on pelannut urallaan myös Oulun Lipossa, Sotkamon Jymyssä ja Kouvolan Pallonlyöjissä. Kohonen on voittanut kymmenen Suomen mestaruutta, yhdeksän SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin. Viimeisin mitali tuli viime kaudella Kouvolassa. Kohonen on valittu Itä-Länteen ennätykselliset 23 kertaa ja hänet on valittu Vuoden pelaajaksi kolmesti.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitää Kohosen hankkimista IPV:ltä järkevänä vetona.

”Kohonen on ilman muuta järkevä ja tarpeellinen hankinta Imatralle. Kohonen on osoittanut kahden viimeisen vuoden aikana Kouvolassa, että hän pystyy edelleen pelaamaan huipputasolla. IPV menetti syksyllä kaksi lyöjäjokeria, Juho Touvolan ja Tommi Piiraisen, ja se tarvitsee lisää kotiutusvoimaa – ja sitä se Kohosesta saa. Lisäksi Kohonen on hyvä vaihtolyöjä ja pystyy tekemään myös tilanteita. Ulkona Kohonen pysty pelaamaan linjassa kolmospuolella, joko kolmospolttajana tai kolmosvahtina”, Arffman sanoo.

Arffmanin mukaan Kohosen rooli voi ensi kaudella vaihdella.

”IPV on hankkinut Kohosen lisäksi Toni Laakson ja Sasu Toikan ja he muodostavat yhdessä Kohosen ja Mikko Kososen kanssa varsin vahvan keskipalkin. Se, miten Jukka Mäkinen peluuttaa keskipalkkia, tulee todennäköisesit vaihtelemaan kauden aikana ja varmasti myös Kohonen on osassa peleissä jokeripaidassa.”

Kuuntele Toni Kohosen podcast alla olevasta linkistä:

https://open.spotify.com/episode/2uav8c2fXpRDR6Srlubbih?si=EWyyTNVuT5i-E0blI8Di-g

Ja toinen podcast lukkaripelistä tästä linkistä:

https://open.spotify.com/episode/0tTt5uTf5XAdnyFNRnc4dQ?si=aRQ3MlTySLWXym8hzCTorw