Valtteri Bottaksen Audi-unelmien päälle nousemassa uhkaava pilvi

Valtteri Bottas taistelee tällä hetkellä tulevaisuudestaan formula ykkösissä.

Formula 1

Valtteri Bottaksen Audi-unelmien päälle nousemassa uhkaava pilvi

Erkki Mustakari pelkää Valtteri Bottaksen Audi-toiveiden vaarantuvan, mikäli tiedot Carlos Sainzin esisopimuksesta Audin kanssa pitävät paikkansa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 9.8.2023 | KUVAT All Over Press

Valtteri Bottaksen toiveet Audin F1-projektiin mukaan pääsemisestä vaarantuisivat ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakarin mukaan tuntuvasti, mikäli tiedot Carlos Sainzin esisopimuksesta Audin kanssa pitävät paikkaansa.

AutoAction uutisoi Sainzin tehneen jo esisopimuksen Audin kanssa. Audi tulee F1-sarjaan askel kerrallaan Sauberin F1-tallin kanssa. Täysillä se on mukana viimeistään kaudella 2026.

”Sainzin sopimus olisi ilman muuta uhka Valtterin Audi-unelmille. Audi on puhunut projektinsa julkistamisesta lähtien saksalaiskuskin pestaamisesta, joten jos Sainz on toinen kuski, ei Valtterille välttämättä ole enää tilaa tallissa”, Mustakari sanoo.

Mick Schumacher on varmasti Audin kuskilistalla korkealla, sillä formula ykköset kaipaa kilpailukykyistä saksalaiskuskia. Tosin tuolla kriteerillä Schumacher junior ei ehkä ole paras vaihtoehto.”

”Toisaalta voi ajatella, että sarjaan tulevan tallin on hyvä käyttää kokeneita kuskeja, jotka osaavat antaa tarkkaa palautetta ja pystyvät tehokkaaseen kehitystyöhön. Siihen raamiin Valtteri istuisi. Hän sopisi hyvin tulisieluisen Sainzin tallikaveriksi. Lewis Hamiltonin tallikaverina Valtteri osoitti rauhallisuutensa ja yhteistyökykyisyytensä, mutta pelkään pahoin, että saksalaisuus on sittenkin kovempi kortti Audin valinnoissa.”

Check odds formula for Formula One, English Premier League, Veikkausliiga, Finnish Pesapallo and other sports and play at Stake.com!

Sainz on jo jonkin aikaa valitellut tyytymättömyyttään niin asemaansa Ferrarilla kuin ajotuloksiinsa.  espanjalainen on ajanut Ferrarilla kaudesta 2021 lähtien. Sinä aikana Ferrari ei ole pystynyt valmistamaan autoa, jolla Sainz tarraisi voittoihin ja menestykseen kiinni. Hän on voittanut Ferrarilla vain kerran – viime vuonna Britannian GP:ssä.

Mustakari ei ylläty espanjalaiskuskin muutoshaluista.

”Sainzin Audi-siirrosta puhuttiin jo alkukesästä, joten se ei ole yllätys. Sainz haluaa menestystä ja tekee kaikkensa, että sitä myös saa. Hän on jo 28-vuotias ja ajanut sarjassa 2015 lähtien, mutta GP-voittoja on tilillä vain yksi. Vähitellen pystien puute alkaa rassaamaan voitonnälkäistä espanjalaista”, Mustakari sanoo.

Audi tuo säpinää F1-sarjaan. Autojätin budjetti ei heti lopu ja tavoitteet ovat kovat. Tallin kuskinpaikat ovat haluttuja jo nyt.

”Audi tuskin nousee heti mestaruushaastajaksi, tuskin edes kärkitallien joukkoon. Menestyspolun rakentamiseen menee formula ykkösissä aina oma aikansa ja tämä myös Sainzin täytyy ymmärtää. Vaikka Ferrari-pesti on ollut hänelle pettymys, ei Audillakaan välttämättä olla podiumpaikoissa kiinni heti ensimmäisestä kisasta alkaen. Tosin moottorit muuttuvat 2026, mikä voi hieman tasoittaa Audin nousua kärkikastiin.”

Michael Schumacherillakin meni viisi pitkää vuotta Ferrarilla ennen kuin ensimmäinen mestaruus tallissa irtosi.”

”Audi ei silti lähde ihan nollasta rakentamaan F1-menestystarinaansa. Se on ollut mukana autourheilussa monissa muissa sarjoissa ja teknistä osaamista on paljon. Sillä on takana myös Sauberin osaaminen ja infra”, Mustakari sanoo.