Valtteri Bottaksen ja Alfa Romeon tilanne uhkaa synkentyä entisestään

Valtteri Bottas ja Zhou Guanyu yrittivät nostattaa Alfa Romeon apeaa tunnelmaa kuvaussessiossa Suzukassa torstaina.

Formula 1

Valtteri Bottaksen ja Alfa Romeon tilanne uhkaa synkentyä entisestään

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari pitää täysin mahdollisena, että Alfa Romeo jää tämän kauden valmistajien MM-sarjassa viimeiseksi.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 21.9.2023 | KUVAT All Over Press

Alfa Romeon tilanne valmistajien MM-sarjassa tukaloitui Singaporessa, kun uusiseelantilainen Liam Lawson hurautti AlphaTaurillaan kisan yhdeksänneksi ja keräsi tililleen heti uransa toisessa F1-kisassa kaksi MM-pistettä.

Samalla AlphaTauri nousi uhkaamaan MM-sarjassa toiseksi viimeisenä olevaa Alfa Romeota, joka jumbotallia edellä vain viisi pistettä.  Mainehaitan lisäksi jumbotalli saa kaikista pienimmän siivun F1-sarjan palkintorahoista.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakarin mukaan Alfa on jo tulilinjalla ja voi oikeasti jäädä jopa sarjan jumboksi.

”Tämän viikonlopun Japanin GP:n jälkeen kisoja on kaudesta ajamatta kuusi. Jos Alfa jatkaa ryömimistään ja AlphaTauri nousuaan, on yksi viisi pistettä varmasti kiinniotettavissa”, Mustakari ynnää.

Who will dominate Japan GP? Check the odds and play now at Stake.com!

Lawson saa ajaa ainakin vielä Japanin GP:n Daniel Ricciardon sairausloman aikana. Japanin rata on kuskille hyvin tuttu Super Formula -sarjasta.

”Nuori Lawson on sytyttänyt valot härkäpilttuuseen ja jannun kaksi ensimmäistä kisaa ovat selvästi antaneet myrskyvaroituksen. Hän haluaa antaa kunnon näytöt ja taistella kuskinpaikasta F1-sarjassa, AlphaTaurilla tai jossain muussa tallissa.”

”Voin kuvitella, että Lawsonin tämän hetken tallikaverin Yuki Tsunodan mielestä rookie on jopa pelottavan hyvä. Japanin rata on molemmille kuskeille hyvin tuttu, joten tulosta voi tulla jopa kaksin kappalein. En ylläty, jos Japanissa nähdään myös kovaa kisaa tallikaverien kesken. AlphaTauri kerää huomiota ensi viikonloppuna muutenkin, sillä Tsunoda ajaa kotikisaansa”, Mustakari muistuttaa.

”Lisäksi on hyvin mielenkiintoista nähdä mitä tallissa sitten tapahtuu, kun Ricciardo palaa AlphaTaurin rattiin. Huippusuoritusta ei tullut ennen loukkaantumista, nyt sellainen on annettava jo pelkän maineen vuoksi.”

Alfa Romeon Singaporen kisa oli Valtteri Bottaksen osalta pannari keskeytyksineen, mutta tallikaveri Zhou Guanyu oli kuitenkin kisan 12:s.

”Alfa kyntää läpi erittäin heikkoa kautta. Se rassaa jo varmasti kaikkia tallissa ja sen liepeillä. Bottaksen kasvoiltakin voi jo lukea paljon. Railakas hymy ja energisyys ovat kadonneet. Tietysti kiinalaiskuskin suoritus toi jotain toivoa, mutta mitään pistekuuroa ei satanut.”

”Japanissa Alfa Romeon on saatava päivityspaketistaan ihan kaikki irti. Iso kisa käydään nyt ja seuraavissa kisoissa AlphaTauria vastaan. Ei kukaan kuitenkaan sarjajumbo halua olla. Mitenkään helpolla ei Alfa loppukaudella pääse.”

”Tämän kauden sarja alkaa vaikuttaa siltä, että parhaat taistelut käydään toisesta sijasta ja toiseksi viimeisestä sijasta. Sarjan ykkönen on jo aika karussa.”