Valtteri Bottaksen talli saattoi ramata avainpestiä täyttäessään väärään hevoseen

Valtteri Bottaksen kausi on ollut tähän saakka mollivoittoinen.

Formula 1

Valtteri Bottaksen talli saattoi ramata avainpestiä täyttäessään väärään hevoseen

Erkki Mustakari ei ole vakuuttunut siitä, palkkasivatko Alfa Romeo ja Sauber uudeksi tekniseksi johtajaksi oikean miehen.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 15.6.2023 | KUVAT All Over Press

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari suhtautuu varauksellisesti Alfa Romeon uuden teknisen johtajan James Keyn palkkaamiseen. Alfa Romeo ja tallia pyörittävä Sauber uutisoivat Keyn palkkaamisesta viime viikolla.

”Key on ilman muuta kokenut ammattimies ja hän on työskennellyt Sauberilla ennenkin, mutta mietin silti, riittääkö hänen osaamisensa kuitenkaan näin jättimäiseen pestiin”, Mustakari sanoo.

”Kysymys ei ole vain Alfa Romeon tämänhetkisten ongelmien ratkaisemisesta, vaan kaikesta siitä, mikä liittyy Audin tuloon formula ykkösiin. Audi tulee virallisesti MM-sarjaan vasta 2026, mutta sen yhteistyö Sauberin kanssa alkaa jo aiemmin ja Key istuu yhdellä tämän projektin avainjakkaroista.”

”Audi rakentaa oman moottorin ja vastaa siitä. Keyn tehtäviin kuuluu puolestaan auton rakennus ja teknisen tiimin luotsaaminen tulevaisuuden haasteisiin. Homma kuulostaa mukavan haasteelliselta, mutta tehtävä vaatii kivikovaa ammattitaitoa, eikä Key mitenkään vakuuttanut vastaavissa tehtävissä McLarenilla.”

”Myöskään McLarenilla ei ilmeisesti oltu erityisen tyytyväisiä hänen työhönsä, sillä Key vapautettiin tehtävistään maaliskuun lopussa eli varsin nopeasti uuden kauden alettua.”

Mustakarin mukaan Keyn palkkaaminen sinällään ollut yllätys, sillä Sauberin toimitusjohtajana tammikuussa aloittanut Andreas Seidl siirtyi Sauberille juuri McLarenilta, jossa hän työskenteli yhdessä Keyn kanssa.

Key aloittaa uudessa pestissään syyskuun alussa. Mustakarin mukaan Keylta on turha odottaa nopeita tuloksia tai korjausliikkeitä Alfa Romeon nykyiseen lamaan. Alfa Romeon kuluva kausi on ollut paha pettymys. Valtteri Bottas on MM-sarjassa vasta sijalla 14. Hän on jo kahdesti ollut kisassa 18:s ja kerran 19:s.

”Uusi tekninen johtaja ei auta mitään tällä kaudella, siitä on turha unelmoida. Yleensähän vie noin vuoden päivät, että jotain tulosta alkaa näkyä, kun tekninen väki F1-tallissa vaihtuu.”

”Sauber on kuitenkin selkeästi aloittanut valmistautumisen niihin muutoksiin, joita hynttyiden laittaminen yhteen Audin kanssa tuo. Myös Keyn nimitys on nähtävä tätä taustaa vasten.”

Alfa Romeon ja Sauberin välinen yhteistyö päättyy tämän kauden jälkeen. Ensi kaudella Alfa Romeo tanssii samaa tangoa Haasin kanssa.