Valtteri Bottas olisi täydellinen tallikaveri F1-paikan saaneelle munkkimiehelle

Oliver Bearman nähdään ensi kaudella odotetusti Haasin toisena kuljettajana.

Formula 1

Valtteri Bottas olisi täydellinen tallikaveri F1-paikan saaneelle munkkimiehelle

Oliver Bearman pääsee ensi kaudella Haasin rattiin. Erkki Mustakarin mukaan Bearman tarvitsisi rinnalleen oikeanlaisen tallikaverin.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 4.7.2024 | KUVAT All Over Press

F1-sarjan amerikkalaistalli Haas nimitti torstaina ensikauden toiseksi kuljettajakseen tällä kaudella F2-sarjaa ajavan brittilahjakkuuden Oliver Bearmanin. 19-vuotiaan lupauksen sopimus tallin kanssa on monivuotinen.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari pitää nimitystä odotettuna ja mielenkiintoisena.

”Paikat F1:ssä alkavat vähetä. Silti pullonkaulan tukos Carlos Sainz ei ole vielä ensi kauden tekemisiään julkistanut. Bearmanin palkkaaminen oli kuitenkin odotettua. Siitä puhuttiin pitkin kevättä ja erityisesti sen jälkeen, kun poika ajoi Saudi-Arabiassa Sainzin sijaisena kauden alussa Ferrarilla peräti seitsemänneksi”, Mustakari sanoo.

”Mielenkiintoinen nimitys on siksi, että samantasoisia kuskeja on useita F2-sarjassa. Bearmanin erottaa heistä kuitenkin hänen saamansa hyvä managerointi, julkisuus ja sitä kautta tullut hehkutus.”

”Bearman on Ferrarin F1-akatemian jäsen ja myös nämä akatemiasuhteet ovat pukanneet hänen uraansa mittavasti eteenpäin. Kaiken lisäksi kuskin takaa löytyy muitakin henkilöitä, jotka osaavat työntää häntä framille oikeissa kohdissa.”

Bearman ajaa tällä kaudella F2-sarjaa huipputalli Premalla. Hän on sarjassa tällä hetkellä sijalla 14. Viime kaudella hän oli lopulta sarjan kuudes ja 2022 F3-sarjan kolmas.

”Vasta aika näyttää, minkä kokoinen tähti Bearmanista oikeasti tulee. Sija 14. huippuautolla F2:ssa ei sinänsä mairittele, mutta se kertoo kuinka vaikea sarja F2 oikeasti on. Bearmanilla on nyt oikeasti käynyt hyvä munkki F1-nimityksensä kanssa. Vertailukohtana voi pitää Mick Schumacheria, joka menestyi F3:ssa ja F2:ssakin, mutta F1-menestys jäi ainakin ensimmäisellä rupeamalla vähäiseksi ja hänkin teki sen juuri Haasilla.”

”Nuorille kuskeille on paljon väliä sillä, kuka on tallikaverina. Ahne ja itsekäs tallikaveri ei välttämättä auta kehittymään, vaikka kilpailuasetelmaan nämä nuoret ovat kyllä tottuneet.”

”Näkisin, että juuri Valtteri Bottas voisi todella sopia Bearmanin kaveriksi. Bottas ei ole kateellinen, eikä ahne, mutta häneltä löytyy silti paljon kokemusta ja menestystä, mutta myös vielä menestyksen himoa.”

”Schumacherin tallikavereina olivat Nikita Mazepin ja Kevin Magnussen. Heistä ei juuri ollut hyötyä saksalaisen menestyksen kannalta, vaikkei Haasin menopelikään nyt sarjan kirein peli ollut”, Mustakari sanoo.