Valtteri Bottas tuntee lupaavan aika-ajon jälkeen vihdoinkin MM-pisteiden tuoksun

Valtteri Bottas ajoi Kiinassa ensimmäisen kerran tällä kaudella varsinaisen kisan aika-ajoissa TOP10:een.

Formula 1

Valtteri Bottas tuntee lupaavan aika-ajon jälkeen vihdoinkin MM-pisteiden tuoksun

Valtteri Bottaksen vauhti on selkeästi parantunut ja Erkki Mustakarin mukaan suomalaisella on sunnuntaina aito sauma MM-pisteille.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 20.4.2024 | KUVAT Sauber Group Media

Valtteri Bottas onnistui Kiinan GP:n aika-ajossa, kun Sauber-kuski veti varsinaisen kisan aika-ajossa kymmenen parhaan sakkiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kärkiruutuihin parkkaavat Red Bullin Max Verstappen ja Sergio Perez. Bottas jäi kärkiajasta yli sekunnin ja lähtöruutuna on paikka kymmenen.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakarin mukaan kauden ensimmäiset MM-pisteet ovat nyt lähellä.

”Lähtöruudulla on aina väliä. Bottas ajoi Kiinan viime kisassa 2019 paalulle ja oli ruutulipulla toinen. Nytkin hän veti Sauberistaan kaiken ihan mahdollisen irti ja viihtyi selvästi radalla. Tässä on taas kevyttä pisteiden havinaa”, Mustakari toteaa.

”Autoja sai säätää sprintin jälkeen ja siinä Sauberilla onnistuttiin. Suzukan testissä Bottas on myös saanut lisää ajokilometrejä menopelillään ja varmasti ymmärtää sen metkuja paremmin. Ei tämä vauhti Bottaksesta voittajaa tee, mutta nostaa kuitenkin hieman tallin osaketta.”

Sauber ei ole luvannut, että alkukauden vaivanneet varikkostoppiongelmat olisivat täysin selätetty vieläkään.

”Kisan suurin haaste Sauberilla voikin taas olla siellä varikolla. Mylvintä on kovaa varsinkin, jos kotikisan poika Zhoun kohdalla töpeksitään.”

”Bottasta ajatellen kisan alun syheröosuus radalla on haasteellinen. Röyhkeät kuskit voivat kolaroida, ja et ole röyhkeä, menetät varmasti sijoja. Varsinainen ruletti tiedossa”, Mustakari naurahtaa.

Ferrarit olivat pettymys aika-ajossa. Charles Leclerc lähtee ruudusta kuusi ja Carlos Sainz ruudusta seitsemän.

”McLarenit ärsyttävät Ferrari-miehiä ihottumaksi asti tällä kiinalaisradalla. Niin Lando Norris kuin Oscar Piastri kiilasivat eteen sijoille neljä ja viisi. Eläkeläisikäinen nestori Fernando Alonso sekoittaa kiehtovasti pakkaa kolmannella lähtöruudullaan – ja muutenkin. Sprintin pettymykset oli Aston Martinilla heti unohdettu ja auto viritetty tikkiin aika-ajoon. Tosin Alonso sanoi itsekin, että kaikki tuli menopelistä otettua aika-ajossa irti. Eikä Aston Martin ei ole kisamatkalla parhaimmillaan”, Mustakari sanoo.