Vanhan mestarin menettänyt talli on jäänyt yhdeksi F1-kauden lähtölaukauksen pettymyksistä

Alpine-talli ei ole lunastanut alkukauden odotuksia. Ainakaan Erkki Mustakarin odotuksia.

Formula 1

Vanhan mestarin menettänyt talli on jäänyt yhdeksi F1-kauden lähtölaukauksen pettymyksistä

Erkki Mustakari ihmettelee, miten Alpine-talli on ollut alkukaudella niin vaisu kuin se on ollut. Enempäänkin olisi ollut rahkeita.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 22.3.2023 | KUVAT All Over Press

F1-sarjan Alpine-talli joutui kauteen ilman konkarikuskiaan Fernando Alonsoa, joka lähti kohusiirron myötä Aston Martinille ja tekee nyt radalla kovaa tulosta.

Alpinella kokenut lähtijä paikattiin palkkaamalla rattiin Pierre Gasly Alpha Taurilta.F1-asiantuntija Erkki Mustakari on pettynyt Alpinen alkukauteen, koska tallin takana on Renault ja ranskalaisen auto-osaamisen pitäisi tuottaa talliin enemmän MM-pisteitä.”Tähän mennessä ex-Renault-talli on kerännyt kaksi yhdeksättä sijaa, yhden kahdeksannen sijan ja yhden keskeytyksen. Enemmän lähdettiin kauden alulta varmasti hakemaan. Otettavaa oli tarjollakin, kun Mercedes ja McLaren ovat niin heikossa kunnossa”, Mustakari sanoo.Tulokaskuski Oscar Piastrin piti alunperin ajaa Alpinella tällä kaudella. Australialaiskuljettaja oli Alpinen akatemiakuski. Piastri kuitenkin meni ja teki sopimuksen McLarenin kanssa.

Sopimusasiaa puitiin pitkään komiteoissa syksyllä, mutta lopulta Piastri sai pitää tallisiirtonsa. Piastri on sanonut, että halusi McLarenille, koska tallissa on niin paljon intohimoa lajiin.”Tuskin Alpinella itketään Piastrin perään, mutta kyllä hän on hieman jo näyttänyt hieman kynsiään McLarenilla. Saudi-Arabian aika-ajossa hän nousi mukaan kolmannelle jaksolle ja lähtöruuduksi tuli lopulta yhdeksäs sija. Kisa ei sujunut. Piastri oli 15:s, mutta hän oli kuitenkin kokeneempaa tallikaveriaan Lando Norrisia nopeampi niin Jeddan aika-ajossa kuin itse kisassakin. Se on tulokkaalle aina sulka hattuun.””Ilman Piastriakin Alpinella on kuitenkin ihan hyvät ja lupaavat kuskit. Esteban Ocon ja Pierre Gasly ovat avanneet pistetilinsä. Tällä hetkellä ranskalaisilla on huolia autonsa nopeuden ja luotettavuuden kanssa. Vaikuttaa siltä, että talli taistelee valmistajien sarjassa lähinnä sijoista 5-7.”Ennen kauden alkua odotuksissa oli, että Alpine peittoaisi Aston Martinin.”Jo kahden kisan jälkeen on selvää, että Aston ja Alonso ovat loistoyhdistelmä ja vaikeita voitettavia jopa Mercedekselle ja Ferrarille – ainakin näin kauden alussa.”