Varikon kohu-uutinen saattaa murskata Valtteri Bottaksen suunnitelmat

Valtteri Bottaksen kauden avaus on ollut paha pettymys.

Formula 1

Varikon kohu-uutinen saattaa murskata Valtteri Bottaksen suunnitelmat

Carlos Sainzin mahdollinen lähtö Ferrarilta saattaa heittää pahimmillaan Valtteri Bottaksen ulos formula ykkösistä.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 21.4.2023 | KUVAT All Over Press

Carlos Sainzin turhautuminen Ferrarilla saattaa johtaa yllättäviin muutoksiin kuljettajamarkkinoilla. Pahimmassa tapauksissa Sainzin ratkaisut saattavat vaikuttaa myös Valtteri Bottaksen tulevaisuuteen formula ykkösissä.

ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari arvioi, että Toro Rosson, Renaultin ja McLarenin kautta kaudelle 2021 Sebastian Vettelin jättämälle paikalle siirtynyt espanjalaislahjakkuus haistelee jo nyt mahdollisia muita tallipaikkoja.

”Sainzin tulokset eivät olleet Ferrarilla odotusten mukaisia. Voittoja on tilillä vain tasan yksi. Muutenkin Sainz taitaa tuntea olevansa kakkoskuski italialaistallissa, eikä hän siinä kovin väärässä ole. Ferrarilla tanssitaan tällä hetkellä Charles Leclercin tahtipuikon mukaan.”

”Siksi en hämmästyisi, jos Sainzin taustajoukot, johon kuuluu myös ärhäkkä ralli-isä Carlos Sainz senior, katselisi jo toisia vaihtoehtoja”, Mustakari sanoo.

Sarjaan on tulossa uusia automerkkejä 2026. Mustakari uskoo, että Sainz on kiinnostunut erityisesti yhdestä tulokkaasta.

”Saksalaisvalmistaja Audi on tulossa mukaan sarjaan ryminällä Sauberin kanssa ja Audi kehittää jo täyttä häkää omaa moottoriaan. Sainzin perheen miesten mielessä on maailmanmestaruus ja Audilla on sama tavoite.”

”Sainzien Audi-kiinnostuksesta puhutaan kulisseissa jo aika kovaäänisesti. Audille Sainzin kaltainen nälkäinen kuljettaja voi olla hyvinkin houkutteleva ratkaisu, vaikka hän tulisikin jonkun saksalaiskuskin rinnalle. Saksalaisista yksi vaihtoehtohan on tietysti Mick Schumacher.”

Mustakarin laskelmien lopputulos on Valtteri Bottaksen kannalta kohtalokas.

”Jos Sainz veisi toisen paikan ja joku saksalaiskuski toisen, Valtterille ei silloin jäisi jakkaraa Audilla. Siksi Valtterin olisi saatava pörssikurssinsa takaisin nousuun, sillä tällä hetkellä hänen käyränsä menevät väärään suuntaan. Koko Valtterin tulevaisuus formula ykkösissä on näillä näytöillä vaakalaudalla”, Mustakari pelkää.