Vielä ei tarvitse huolestua Tapparasta – Jori Lehterän tehokas alkukausi on sen sijaan silmänlumetta

Kultakypärä Jori Lehterällä riittää parannettavaa pelissään tehokkuudesta huolimatta.

JääkiekkoLiiga

Vielä ei tarvitse huolestua Tapparasta – Jori Lehterän tehokas alkukausi on sen sijaan silmänlumetta

Tappara hävisi Lahden lauantai-illassa Pelicansille maalein 3–0. Vaikka mestarisuosikki jäi jälleen vierasottelussa nollille, ei isossa kuvassa Tapparasta kannata olla huolissaan. Sen sijaan Jori Lehterän aloitus Kirvesrinnoissa on ollut numeroita heikompi.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 1.10.2022 | KUVAT Mika Kylmäniemi / All Over Press

Kun Tommi Niemelä asetti Isku Areenassa ensimmäisestä vaihtokierroksesta lähtien Sakke Hämäläisen ketjun Jori Lehterän pelättyä Tapparan ykkösnyrkkiä vastaan, saattoi Hämäläisen ketjulle odottaa pakkasen puraisemaa iltaa.

Toisin kuitenkin kävi. Ensimmäinen vaihto meni vielä Lehterän ketjun komennossa, mutta sen jälkeen Hämäläinen laitureineen painoi pelin jatkuvasti Tapparan puolustusalueelle. Hämäläinen saikin palkinnon työstään raapimalla irtokiekon maaliin lopulta voittomaalin arvoisesti.

Toisessa erässä kultakuuppaa Tapparassa tehoin 1+9 kantava Lehterä väläytteli upealla läpisyötöllään ja pääsi kertaalleen Pelicansin oman pään virheestä myös itse maalipaikoille. Näiden tilanteiden lisäksi ei keskushyökkääjältä kuitenkaan nähty juuri mitään erikoista.

Myös ketjun laitahyökkääjät olivat vaikeuksissa. Veli-Matti Savinainen hukkasi kiekkoja eikä maalintekovastuuta kantava Waltteri Mereläkään päässyt loistamaan vanhassa kotihallissaan. Kun alkukauden tapaan tehoja ei tullut muualtakaan, hävisi Tappara kauden kolmannen vieraspelinsä tutuin 3–0-numeroin.

Tappio oli toinen perättäinen, kun perjantaina tuli tukkaan Ässiltä kotiluolassa rumasti 4–1.

Heikoista tuloksista huolimatta Tapparasta ei juuri nyt kannata olla huolissaan. Jussi Tapola on mestarivalmentajana tasonsa todistanut ja tahmea tuloksellinen syksy on joukkueelle jo aiemmilta vuosilta tuttua.

Kun esimerkiksi lauantai-illan vastustaja Pelicans pelaa juuri nyt joka ilta tärkeistä pisteistä pudotuspelipaikkataisteluun, Tappara tietää olevansa kevään karkeloissa mukana. Nyt se kehittää peliään, että kaikki olisi keväällä valmista.

Kuitenkin kritiikki on tietyiltä osin paikallaan jo nyt. Lehterän kymmenen pisteen alkukausi on ollut siinä mielessä silmänlumetta, ettei keskushyökkääjän kokonaisvaltainen pelaaminen ole ollut sillä tasolla, mitä pistemäärä saattaisi saada kuvittelemaan. Pelillisesti heikkoja iltoja on mahtunut alkukauteen useita.

Toinen Tapparaan liittyvä kysymysmerkki on tukkoinen tuloksenteko kärjen takana. Vaikka materiaalin pitäisi olla koko sarjan paras, juuri nyt joukkue ei voita, jos Lehterän ykkösketjulla ei ole kuuma ilta.