Viime hetken muutos heitti Kalle Kaskisen ulos U17-junasta, tilalle toinen yllätysnimi

Mikael Kotkaniemi on ElmoTV:n tietojen mukaan U17-maajoukkueen uusi päävalmentaja.

Jääkiekko

Viime hetken muutos heitti Kalle Kaskisen ulos U17-junasta, tilalle toinen yllätysnimi

U17-maajoukkueen päävalmentajavalinnassa on tapahtunut viime hetken muutos. Kalle Kaskisen sijasta U17-ryhmän ottaa komentoonsa Mikael Kotkaniemi.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 11.6.2023 | KUVAT All Over Press

Jääkiekkoliiton nuorisomaajoukkueiden päävalmentajavalinnoissa on tapahtunut viimeisillä metreillä yllättävä muutos.

ElmoTV uutisoi keskiviikkona, että Jääkiekkoliitto on valinnut U20-maajoukkueen päävalmentajaksi Lauri Mikkolan, U18-maajoukkueen päävalmentajaksi Marko Kauppisen ja U17-päävalmentajaksi Kalle Kaskisen.

U17-maajoukkueen valinta on kuitenkin muuttunut hovissa. Kaskisesta sijasta U17-päävalmentajaksi nousee Mikael Kotkaniemi.

Kotkaniemi on urallaan toiminut Liigassa Ässien apu- ja päävalmentajana. Viimeksi Kotkaniemi on toiminut Lukon alle 20-vuotiaiden joukkueen päävalmentajana kaksi kautta.

ElmoTV:n jääkiekkoasiantuntija Samuel Savolainen otti kovin sanankääntein jo aiemmin viikolla kantaa Jääkiekkoliiton valintoihin.

”Kuten jo kertaalleen sanottu, olisin odottanut Jääkiekkoliiton valintojen tarkoittavan kokeneempia ja menestyneempiä nimiä. Mikael Kotkaniemen valinta Kalle Kaskisen sijaan U17-maajoukkueeseen ei nyt tätä kokonaiskuvaa muuta oikeastaan miksikään”, Savolainen sanoo.

”Ihmettelen edelleen, että jos valintoja on tehty kaikista Suomen parhaista vapaana olevista valmentajista, niin miten on päädytty näihin nimiin? Eikö todella ole ollut parempia nimiä tarjolla? Onko kartoitustyö tehty nyt viimeisen päälle? Ei siltä vaikuta. Ei tämä voi olla mitenkään näin”

”Missä on U20-maailmanmestaruuden voittanut Karri Kivi? Missä on Suomen mestaruuden voittanut Pekka Virta? Missä on Nuorissa Leijonissa kultaa juhlinut Jussi Ahokas? Missä on vaikkapa Jarno Pikkarainen tai Tapparan apuvalmentajana toiminut Tuomas Tuokkola? Vapaana on kuitenkin erinomaisia nimiä ja sitten päädytään tällaisiin keskinkertaisiin valmentajiin. Se tässä ihmetyttää.”

Savolainen odotti Jääkiekkoliiton puheiden mukaista korjausliikettä varsinkin, kun viime kaudella mitalit kiersivät kaukaa Leijonat, Nuoret Leijonat, U18-maajoukkueen sekä naiset ja tytöt.

”Odotin näyttävämpää muutosta Jääkiekkoliitolta rekrytointiprosessiinsa, mutta eräänlaisella lämsäläismerikiveläisjatkumolla sittenkin mennään. Se on hämmentävää ja aikamoinen pettymys”, Savolainen myöntää.