Vilahdukset lehtien palstoilla paljastavat Pasi Nurmisen agendan

Vielä liiaksi ei ole Pasi Nurminen päässyt sekoittamaan Pelicansin kaukalotoimintaa. Vielä syksyllä 2019 Nurminen oli penkin takana.

JääkiekkoLiiga

Vilahdukset lehtien palstoilla paljastavat Pasi Nurmisen agendan

Ei kannata yllättyä, mikäli Pelicansin mahdollinen menestys Liigassa tuo Pasi Nurmisen takaisin julkisuuteen keräämään kunniaa, kirjoittaa Eetu Pennanen.

Elmo toimitus
TEKSTI Elmo toimitus
@elmotvcom
JULKAISTU 10.3.2023 | KUVAT All Over Press

Vaikka Pelicansin pääomistaja Pasi Nurminen katosi julkisuudesta syksyllä 2020, kun häntä epäiltiin törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ei hän ole kadonnut lahtelaisseuran taustoista mihinkään.

Entinen varsin lyhytaikainen toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja palasi seuran hallitukseen syksyllä 2021. Vaikka Nurminen on nimellisesti ollut vain rivijäsen, on mediatietojenkin mukaan Nurmisen päätösvalta seurassa yhä merkittävä.

A hectic weekend in the Liiga and the Premier League. Check the odds and play at Mr Green!

Nurminen häärää siis taustalla yhä minkä ehtii. Jos esimerkiksi lahtelaisseuran toimistolla ovi kävikin ennen kuluvaa kautta tiuhaan ja elämä on ollut vähintäänkin tuulista, yhtä asiaa Nurminen ei ole saanut sekoitettua.

Pelicans on pitkän runkosarjan aikana näpäyttänyt epäilijöitään ja on yhä kiinni suorassa puolivälieräpaikassa, kun kaksi kierrosta on pelaamatta. Myös itse arvioin ennen kautta, että joukkue jää aivan Liigan pohjakerroksen tuntumaan.

***

Palataan kuitenkin Nurmiseen. Lahtelainen kiekkolegenda on siis ollut täysin poissa julkisuudesta noin kaksi ja puoli vuotta – tai ainakin lähes täysin.

Iltalehti julkaisi jutun, jossa kerrotaan Nurmisen roolista Liiga-ympyröissä. Nurminen on mukana Liiga-hallituksen nimitysvaliokunnassa. Samoin hän edusti Pelicansia lokakuisessa SM-liiga oy:n yhtiökokouksessa.

Nurminenkin oli tavoitettu juttua varten, mutta hän ei omien sanojensa mukaan ollut valmis palaamaan julkisuuteen.

Pelicansin sensaatiosyksynä Ilta-Sanomat puolestaan teki jutun Nurmisen paluuseen liittyen. Jälleen nostettiin esiin sitä, kuinka kaikki päätökset kulkevat Pasi Nurmisen kautta. Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen kehui vuolaasti sitä, kuinka iso apu Nurmisen panoksesta seuralle on.

Herää kysymys, kuka oikeastaan hyötyy siitä, että Nurminen tällä tavalla on nostettu esiin, kun Pelicansilla odotusten vastaisesti kulkee kaukalossa?

Vastausta kysymykseen ei tarvitse hakea kaukaa. Pasi Nurminen hyötyy. Tai ainakin on helppo ajatella, että Nurminen itse näkee hyötyvänsä.

***

Jos Pelicans pelaisi itsensä esimerkiksi mitalipeleihin, ylistys kohdistuisi ansaitusti päävalmentaja Tommi Niemelään hänen valmennustiimeineen. Niemelä on saanut nuoren joukkueen pelaamaan taitojensa ylärajoilla.

Nuorten pelaajien kehittäjänä tunnettu Niemelä saa vahvistuksen hyvälle maineelleen. Myös urheilujohto ansaitsee omat kehunsa, samoin kuin seuran hyvää vauhtia kehittynyt juniorityö, joka kantaa nyt hedelmää.

Kehut sen sijaan eivät ole kohdistumassa Pasi Nurmiseen.

Sen lisäksi, että Nurminen on varmasti rikkonut Pelicansin sisällä paljon, on hän sille myös antanut itsestään todella paljon. Siksikään ei olisi mikään ihme, että menestyksen hetkellä Nurminen haluaa kunniasta palan itselleen.

Se, että Nurminen on antanut itsestään pieniä paloja julkisuuteen ja esimerkiksi Ben Bloodin hankinta, joka soti täydellisesti Pelicansin tämänhetkistä identiteettiä vastaan, vaikuttavat kuiskuttelevan Nurmisen omaa viestiä. Olen yhä täällä.

”Varmaan jossain vaiheessa tulen kertomaan jotain itsestäni, mutta aika ei ole kyllä vieläkään oikea”, Nurminen sanoi Iltalehdelle.

Seuraava on puhdasta spekulaatiota: Ei pidä yllättyä, mikäli Pasi Nurminen kokee oikeaksi ajaksi palata julkisuuteen kuluvan kevään, mikäli Pelicans pelaa menestyksekästä jääkiekkoa pudotuspeleissä.

Jos näin tapahtuu, on tärkeää muistaa, millaisin eväin Pelicansin tämän kauden menestys on rakennettu. Päävalmentaja Niemelän kolmen kauden ajan luoma kulttuuri kaukalon tason toiminnassa on nimittäin täysin päin vastainen verrattuna kulttuuriin, jonka Nurminen aikanaan Isku Areenan kaukalon laidalle toi.