Vimpeli vetämässä pakasta uudeksi pelinjohtajaksi todellisen yllätyskortin

Pesäpallo

Vimpeli vetämässä pakasta uudeksi pelinjohtajaksi todellisen yllätyskortin

Vimpelin Veto on valitsemassa pitkän pelinjohtajajahdin päätteeksi todellisen yllätysnimen Tomi Niskasen seuraajaksi

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 8.11.2023 | KUVAT Antti Haapasalo

Vimpelin Vedon pelinjohtajaksi on nousemassa monen mutkan ja käänteen jälkeen todellinen yllätysnimi. ElmoTV:n tietojen mukaan Vimpeli on neuvotellut Imatran Pallo-Veikkojen, Haminan Palloilijoiden ja Kempeleen Kirin entisen pelinjohtajan Petri Pulliaisen, 46, kanssa, ja neuvottelut Pulliaisen kanssa ovat nyt loppusuoralla.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman pitäisi Pulliaisen valintaan yllättävänä, mutta toimivana ratkaisuna Vimpelin kannalta.

”Monet olisivat Pulliaisen valinnasta varmasti yllättyneinä, mutta Pulliainen on osoittanut tasonsa pelinjohtajana. Hän toisi Vimpeliin myös kaivatun muutoksen. Vimpeli on pelannut kaksi edellistä kautta käytännössä täysin samalla ykkösmiehistöllä ja ensi kesä olisi jo kolmas peräkkäinen kausi samoilla naamoilla.”

”Taitojen puolesta pelaajia ei tarvitsisi vaihtaa, mutta joukkue kaipaa silti myös uudistumista – ja Pulliainen toisi mukanaan varmasti railakkaan ja raikkaan muutoksen”, Arffman ennakoi.

Arffman ei pidä Pulliaista minään hatusta vedettynä hätäratkaisuna, vaikka Vimpelin pelinjohtajavalinta onkin venynyt ja matkan varrella useampi pelinjohtajaehdokas on ehtinyt kieltäytyä tehtävästä.

”Pulliainen on siinä mielessä vanhan liiton pelinjohtaja, että hän johtaa vain peliä. Hän ei siis ole pelinjohtajavalmentaja, jollaisia monet nykypelinjohtajat ovat.”

”Pulliainen ymmärtää kuitenkin pelin logiikan ja pystyy varmasti johtamaan peliä taktisessa mielessä. Hänestä Suomen mestaruuden voittaminen ei jäisi ensi kaudella missään tapauksessa kiinni. Yllätyksellisenä ja rohkeana pelinjohtajana Pulliainen voisi olla jopa yllättävä ase Vimpelin huippukovalle miehistölle”, Arffman sanoo.

Vimpelin pelinjohtajana kolme edellistä kautta toiminut Tomi Niskanen ilmoitti jo kauden aikana, ettei hän jatka Vimpelin pelinjohtajana ensi kaudella. Vimpeli voitti Niskasen johdolla pronssia 2021, Suomen mestaruuden 2022 ja hopeaa päättyneellä kaudella.