Vimpeli veti pelaajapakkaansa hihastaan hyvin toimivan yllätyskortin

Pesäpallo

Vimpeli veti pelaajapakkaansa hihastaan hyvin toimivan yllätyskortin

Vimpeli hankki joukkueensa syksyn siirtomarkkinoiden loppusuoralla arvokasta kokemusta.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 25.10.2020 | KUVAT All Over Press

Vimpeli on vetänyt pesäpallon siirtomarkkinoiden loppusuoralla hihastaan todellisen yllätyskortin. Monet Vimpelin kannattajat seurasivat mielenkiinnolla, palaako Vedon entinen huippukärki Teemu Isoketo takaisin Saarikentälle, mutta Vimpeli hankkikin yllättäen kokeneen Veli-Pekka Yli-Hirvelä.

Koskenkorvalla viisi edellistä vuotta pelannut 35-vuotias Yli-Hirvelä on hyvä ja potentiaaliltaan jopa erinomainen hankinta Vimpelille. Yli-Hirvelä on pelannut urallaan 395 Superin ottelua ja tuo Vimpelin nuoreen joukkueeseen kaivattua kokemusta.

Yli-Hirvelä on edelleen eliittiluokan pelaaja. Hän yksi Superin parhaista koppareista, ja pystyy pelaamaan myös vaativampaa hakevan kopparin tonttia. Sisällä Yli-Hirvelä oli alun perin ykkönen tai kakkonen, mikä kertoo hänen nopeudestaan. Viime vuosina Yli-Hirvelä on pelannut pääasiassa vaihtajana. Hän löi päättyneellä kaudella runkosarjassa 101 kärkilyöntiä ja oli sisällä yksi Koskenkorvan kulmakivipelaajista.

Vimpelille Yli-Hirvelä tuo leveyttä ja vaihtoehtoja sisäpeliin. Hän on hyvä vaihtoehto toki ykköskärkeenkin, mutta Yli-Hirvelän hankinta viittaa vahvasti siihen, että Veto pelaisi uuden pelinjohtajansa Tomi Niskasen johdolla kahdella kärjellä.

Yli-Hirvelä on ilman muuta vahvistus Vimpelille ja nostaa sen osakkeita ensi kauden tasaisessa kärkitaistelussa. Myös Yli-Hirvelän itsensä kannalta siirto on erinomainen peliliike, sillä Yli-Hirvelä on kiistattomista lahjoistaan huolimatta voittanut urallaan vain yhden SM-pronssin. It-Lännessä hän on pelannut seitsemän kertaa.

Yli-Hirvelän tulo tarkoittaa sitä, ettei Teemu Isoketoa todennäköisesti nähdä ensi kaudella Vimpelissä. Hän on neuvotellut syksyllä useiden seurojen kanssa, muttei ole vielä tehnyt ratkaisuaan ensi kauden seurastaan.