Bluesissa on Kasperi Kapasen viimeinen mahdollisuus – kuka suomalaisista liikkuu seuraavaksi NHL:ssä?

Kasperi Kapanen jatkaa NHL-uraansa St.Louis Bluesissa.

JääkiekkoNHL

Bluesissa on Kasperi Kapasen viimeinen mahdollisuus – kuka suomalaisista liikkuu seuraavaksi NHL:ssä?

Kasperi Kapaselle löytyi ottaja St. Louisista. Eetu Pennanen ottaa kantaa siirtoon ja tarttuu myös muihin mahdollisiin suomalaissiirtyjiin ennen maaliskuun kolmannen takarajaa.

Mari Salmela
TEKSTI Mari Salmela
JULKAISTU 26.2.2023 | KUVAT All Over Press

Pittsburgh Penguins laittoi Kasperi Kapasen siirtolistalle, josta St.Louis Blues poimi suomalaisen. Eetu, yllätyitkö Kapasen uudesta osoitteesta?

Vastaan suoraan, että yllätyin. Pidin jopa melko todennäköisenä, että Kapasen ura olisi jatkunut AHL:ssä. Kapasen 3,2 miljoonan caphit on peliesityksiin nähden sellainen, ettei häntä saatu kaupatuksi, mutta sentään ilman Penguinsille annettua vastiketta suomalaisen palvelukset vielä kelpasivat.

Kapasen hankinta kertoo samaan aikaan jotain myös Bluesissa käynnissä olevasta muutoksesta. Vladimir TarasenkostaNiko Mikkolasta, Ryan O’Reillysta ja Noel Acciarista sekä viimeisimpänä Ivan Barbashevista luopunut vuoden 2019 Stanley Cup -mestari on ollut pitkään tunnettu fyysisenä työmiesten joukkueena, mutta nyt se kokeilee pelaajaa, jonka vahvuudet ovat aivan muualla.

Kuten jo Kapasen mentyä siirtolistalle totesin, lahjoja esimerkiksi luisteluun riittää, mutta työnteosta ja sitoutumisesta jää paljon kiinni.

Mitä odotat Kapaselta Bluesin riveissä?

Rehellisesti sanottuna odotukset eivät ole hirvittävän korkealla. Kapanen menee melkoisessa käymistilassa olevaan joukkueeseen, jota johtaa vanhoihin koviin arvoihin vielä nojaava Craig Berube.

Viime kaudella Blues vielä paikkasi pelaamisensa ongelmia maalivahtipelillä, mutta tällä kaudella hyvänä puolustavana joukkueena pidetty ryhmä on jäänyt auttamattoman hitaaksi nykyisen NHL:n vaatimustasolla. Eikä Kapasesta ainakaan kokonaisvaltaiseen pelaamiseen juuri apua ole.

Vastuuta voi olla ainakin alkuun luvassa enemmän kuin Penguinsissa, joten tulosta on tultava. Vaikka ikää on vasta 26-vuotta, Kapasen kohdalla puhutaan jo ihan viimeisistä mahdollisuuksista NHL:ssä.

Sopimus päättyy ensi kauden päätteeksi. Kapanen tuskin taipuu palkan alennuksiin, mutta nykyiset näytöt eivät 3,2 miljoonan vuosipalkkaan ole oikeuttamassa.

NHL:n siirtotakaraja on ensi viikon perjantaina kolmas helmikuuta. Ketkä muista suomalaispelaajista voivat vielä liikkua?

Jesse Puljujärvi on varmasti todennäköisin siirtyjä. Hänenkin kohdallaan on kuitenkin kyse siitä, onko yksikään joukkue valmis kaupankäyntiin hinta-laatu-suhteeltaan heikosta pelaajasta kuin Puljujärvi kolmen miljoonan palkkoineen on.

Kapanen toki meni Puljujärveä ennen siirtolistalle, joten Oilers ehkä vielä elättelee toiveita jonkinlaisesta vaihtoarvosta suomalaisen kohdalla.

Muuten suomalaisittain saattaa olla hiljaista. Kovin montaa merkittävää siirtoa on vaikea nähdä tapahtuvaksi.

Jarmo Kekäläinen saattaa nähdä vaihtoarvoa varsin kelvollisesti heikon joukkueen edessä pelaavassa maalivahdissaan Joonas Korpisalossa. Juuse Saros on mahdollinen jättilohi aivan NHL:n maalivahtieliitistä, mutta on vaikea nähdä Nashville Predatorsin luopuvan todellisesta franchise -pelaajastaan.

Toki Saroksen kauppaamalla irti saisi todella jättimäisen hinnan.

Juttua muokattu 26.2. 22.18: Täydennetty Bluesista lähteneiden pelaajien listaa.