Vimpelin sisäpelinäytös oli niin häikäisevä, että syyllisiä on turha etsiä Joensuun ulkokentältä

Janne Mäkelä oli täysin pitelemätön Mehtimäellä keskivikkona.

Pesäpallo

Vimpelin sisäpelinäytös oli niin häikäisevä, että syyllisiä on turha etsiä Joensuun ulkokentältä

Vimpeli pelasi Pekka Arffmanin mukaan häikäisevää sisäpeliä Joensuuta vastaan toisessa välieräkohtaamisessa.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 31.8.2022 | KUVAT All Over Press

Vimpeli otti toisen voiton välieräsarjassa Joensuuta vastaan kaatamalla JoMan Mehtimäellä 1-0 (5-5, 10-4). Pekka, vahva näytös Vimpeliltä?

Erittäin vahva. Tässä on turha alkaa muistella, millainen 2010-luvun ensimmäisten vuosien Vimpeli oli, mutta olihan tämä historiallisen upea esitys Vimpeliltä. Veto löi tänään 15 juoksua, joista 12 tuli hyvillä ja osa täysin vastustamattomilla lyönneillä. Varsinkin kahdeksan juoksua lyöneen Janne Mäkelän lyönnit olivat likimain käsittämättömiä.

Eikä kysymys ollut tänään vain Vimpelin kotiutuksista. Kärkenä pelannut Mikko Vihriälä meni kentälle yhdeksän kertaa ja seuraavina pelanneilla Aleksi Lassilalla oli seitsemän, Elmeri Anttilalla yhdeksän ja Matias Rinta-aholla kahdeksan kärkilyöntiä. Kärkilyöntejä Vimpelillä oli tänään kaikkiaan 57.

Nämä ovat sellaisia lukemia, joita näkee harvoin välierissä.

Ja mikä kaikista häikäisevintä – kysymys ei ollut siitä, että Joensuun ulkokenttä olisi pelannut tänään huonosti Vimpeli oli vain täysin ylimaallisessa sisäpelivireessä ja jos he säilyttävät tällaisen peli-ilmeen ja pelihuumorin, Vimpeli on kyllä vaikeasti pysäyttävä joukkue finaaleissakin tulipa sieltä vastaan kumpi tahansa, Manse tai Hyvinkää.

Vimpelille on nostettava hattua myös siitä, että ykkösenä ja kakkosena pelaavat Mikko Vihriälä ja Aleksi Lassila ovat nousseet Vedon vakiomiehistöön vasta tällä kaudella. Myös Elmeri Anttilan sisäpeli on pakko ottaa jälleen esille. Anttila on tällä hetkellä mailassa täysin pitelemätön. Välillä näyttää, että hän suorastaan leikkii vastustajan ulkokentällä.

Sanoit, ettei Joensuu pelannut huonosti?

Ei missään tapauksessa pelannut. Se oli lähellä ensimmäisen jakson voittoa ja toisellakin jaksolla se pysyi pitkään hajulla, vaikka lopussa ero venähtikin kuuteen juoksuun.

Tänään vain Joensuulla tulivat maksimit vastaan. 18 kolmostilannetta ja yhdeksän juoksua Vimpeliä vastaan ovat hyviä lukemia, mutta jos Vimpeliä vastaan lähdetään lyöntikilpailuun, siinä käy heikosta.

Joensuun mahdollisuus olisi ollut siinä, että se olisi saanut pidettyä toisen jakson vähempijuoksuisina ja samalla tavalla tasaisempina kuin ensimmäisen jakson, mutta tänään Vimpeli oli yksinkertaisesti sellaisessa vireessä, ettei Joensuun rahkeet riittäneet Vedon sisäpelin pysäyttämiseen – eikä siinä ole mitään häpeämistä.

Tahko vs Manse. Marlins vs Bay Rays. Pesäpallo and baseball. Play now at LeoVegas!

Joensuun sisäpelissä oli toki omat ongelmakohtansa. Nyt sisäpeli tahtoi tukehtua kakkosena pelanneeseen Konsta Piiroseen. En kuitenkaan syyttäisi Piirosta, sillä hän on perinteinen kärkimies ja ehti pelata uudessa roolissa kakkosena vain niin lyhyen aikaa runkosarjan lopussa, että tällainen tason vaihtelu ei ole sinällään yllättävää.

Toinen iso asia on Patrik Wahlstenin keskenkuntoisuus. Hän on ollut loukkaantumisensa jälkeen paperia ja tänäänkin hän onnistui viidessä kotiutusyrityksessään vain kerran.

Vimpeli on voiton päässä loppuottelusta. Ei taida JoMa enää pystyä estämään Vimpelin menoa finaaliin?

Ei pysty. Vimpeli pelasi tänään loistavan pelin kokonaisuudessaan, mutta jokainen voi miettiä, mitä sitten tapahtuu, kun kakkoskärjessä pelaavat Olli Heikkala ja Mikko Kanala saavat sisäpelinsä kuntoon.

Ehkä tämä ottelusarja Joensuuta ei jää historiaan suurena ja jännittävänä välieräsarjana, mutta finaaleita varten on kypsymässä sellainen paisti, että sen syömistä voidaan muistella vielä vuosien jälkeen. Hirmu iskussa pitää sen joukkueen olla, joka aikoo Vimpelin sisäpelin pysäyttää.