Vimpelissä voitetulla mestaruudella erikoispaikka Toni Kohosen sydämessä

Toni Kohonen kohtasi Vimpelin SM-loppuottelussa seitsemän kertaa peräkkäin vuosina 2011-2017. Viisi ensimmäistä päättyivät Sotkamon mestaruusjuhliin, kaksi viimeistä Vimpelin.

PesäpalloVideot

Vimpelissä voitetulla mestaruudella erikoispaikka Toni Kohosen sydämessä

Mikä on tiistaina uransa päättävän lukkarilegendan Toni Kohosen uran maistuvin voitto? Vastaus löytyy Saarikentältä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 13.8.2022 | KUVAT All Over Press

Toni Kohonen nostaa uransa kaikkien aikojen maistuvimmaksi voitoksi vuoden 2015 Suomen mestaruuden ratkaisseen viidennen finaaliottelun voiton Vimpelistä. Voitto varmisti Sotkamon Jymyn viidennen peräkkäisen mestaruuden. Kohoselle itselleen vuoden 2015 mestaruus oli uran kymmenes.

From Hyvinkää and Joensuu to Miami and Toronto. Pesäpallo & Baseball. Bet now at LeoVegas!

”Olen voittanut yhdeksän mestaruutta aina kotikentällä, mutta vain yhden mestaruuden olen päättynyt nautiskelemaan vieraskentällä – ja vielä  Vimpelissä”, Kohonen perustelee valintaansa.

Osa 1: Ensimmäiset

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman sanoo ymmärtävänsä Kohosen valinnan logiikan.

”Finaaleissa kohtaa aina kauden kaksi parasta joukkuetta, mutta Sotkamon ja Vimpelin loppuottelut 2010-luvulla olivat poikkeuksellisia. Sotkamo ja Vimpeli kohtasivat toisensa seitsemänä syksyn peräkkäin ja jos Jymyn 2010-luvun joukkueet olivat loistavia, myös Vimpelin sen aikaiset joukkueet Sami Haapakosken ja Henri Puputin johdolla olivat yhtä loistavia.”

”Jossittelu ei tunnetusti kuulu urheiluun, mutta 2010-luvun alun Vimpelin hopeajoukkueet olisivat voittaneet monena muuna vuonna mestaruuden, mutta Kohosen, Roope Korhosen ja Jani Komulaisen johtamaa kaikkien aikojen kovinta Sotkamon ryhmää he eivät onnistuneet nujertamaan ennen kuin 2016 ja 2017.”

Osa 2: Ikimuistoisimmat ottelut

”Ne olivat upeita finaalisarjoja ja upeita otteluita ja ymmärrän hyvin, että Kohoselle mestaruuden voittaminen tuona aikana Saarikentällä oli varmasti erityisen maistuva hetki. Sotkamossa oli viikkoa aiemmin valmistauduttu jo mestaruusjuhliin, mutta Vimpeli tuli, näki ja voitti ja siirsi mestaruuden ratkaisun kotikentälleen. Moni varmasti laski, että Sotkamon selkäranka olisi katkennut neljännen finaaliottelun kotitappioon, mutta Kainuun karhu nosti kämmentä vielä kerran ja löi”, Arffman runoilee.

Toni Kohosen ainutlaatuinen ura pesäpallossa päättyy tiistaina 16. elokuuta, kun Imatran Pallo-Veikot kohtaa kotikentällä hallitsevan Suomen mestarijoukkueen Manse PP:n. Ruutu näyttää ottelun suorana.

Toni Kohonen käy pikakelauksella uraansa läpi ElmoTV:n videosarjassa. Ensimmäisessä osassa hän listasi ensimmäisiään, toisessa osassa ikimuistoisimpia, parhaimpia ja huonompia otteluitaan ja hetkiä. Voit katsoa videot oheisista kuvalinkeistä.