Ykköspesiksen suurin ennakkosuosikki vaihtoi pelinjohtajaa lennosta

Jukka Mäkinen on toiminut aiemmin muun muassa Kouvolan kakkospelinjohtajana ja Imatran pelinjohtajana. Pesti Haminassa jäi vajaan kauden mittaiseksi.

Pesäpallo

Ykköspesiksen suurin ennakkosuosikki vaihtoi pelinjohtajaa lennosta

Haminan Palloilijat on purkanut Jukka Mäkisen pelinjohtajasopimuksen. Hänen paikkansa ottaa kakkospelinjohtaja Eerik Häkämies.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 18.7.2023 | KUVAT All Over Press

Superpesikseen nousuun voimakkaasti satsannut Haminan Palloilijat on erottanut pelinjohtaja Jukka Mäkisen. Hänen paikkansa loppukauden aikana ottaa aiemmin kakkospelinjohtajan toiminut Eerik Häkämies ja Henri Heikkilä.

Haminan tiedotteen mukaan syynä Mäkisen erottamiseen oli pelaajien ja pelinjohdon välinen luottamuspula.

ElmoTV:n pesäpalloasiantuntija Pekka Arffman myöntää, ettei Hamina ole ollut tuloksellisesti yhtä vakuuttava kuin ennen kautta odotettiin. Hamina on hävinnyt tällä kaudella jo neljästi ja se on sarjassa vasta kolmantena Puijon ja kaksi ottelua Haminaa enemmän pelanneen Kannuksen jälkeen.

”Hamina sanoo Mäkisen erottamisen syyksi luottamuspulan joukkueen ja Mäkisen välillä, mutta myös Mäkisen ja seurajohtaja Marko Hovin välillä on ollut molemminpuolinen luottamuspula. Kun kaikki nämä asiat niputettiin yhteen, Haminassa kysyttiin varmaankin se kysymys, nousemmeko Mäkisen ohjissa vai onko parempi vaihtaa miestä viuhkassa. Loppukausi ja syksy näyttävät oliko nyt tehty ratkaisu oikea”, Arffman sanoo.

”Se on joka tapauksessa käynyt selväksi kauden aikana, että Haminan nousu Superiin on kohtalaisen kynnyksen takana olipa pelinjohtajana kuka tahansa. Erinomaista ulkopeliä koko kauden pelannut Puijo on ollut odotettua parempi ja kova kanto kaskessa suorasta noususta taisteltaessa. Ja joutuipa mikä tahansa Ykköspesiksen joukkue karsimaan Superin putoamiskarsinnan voittajaa vastaan, sieltä tulee vastaan Ykköspesiksen näkökulmasta vastaan kovaa rautaa.”

Ykköspesiksen neljä parasta joukkuetta pelaavat runkosarjan loputtua ensin välierät ja välierien voittajat sen jälkeen Ykköspesiksen loppuottelun. Loppuottelusarjan voittaja nousee suoraan ensi kauden Superiin ja hävinnyt karsii Superpesiksen putoamiskarsinnan voittajaa vastaan.