Yksi pesäpallokauden suurista yllättäjistä löytyy kauden yllättäjäjoukkueesta

Aleksi Rantalan tuuletuksista on tullut tuttu näky Superissa.

PesäpalloViistopolkumies

Yksi pesäpallokauden suurista yllättäjistä löytyy kauden yllättäjäjoukkueesta

Koskenkorvalla ei pitänyt olla mahdollisuuksia pudotuspeleihin - ja harva osasi odottaa Aleksi Rantalalta tällaista kautta. Yllättäjiä siis molemmat.

Pekka Arffman
TEKSTI Pekka Arffman
JULKAISTU 29.6.2022 | KUVAT Kari Kanasaari / Pattijoen Urheiijat

 

Kauden etukenttäkomeetat

Aleksi Lassila

Vimpelin Vedon suurlupaus Aleksi Lassila on ollut kauden sensaatio pesäpallokentillä. Lassila on pelannut vahva kauden myös sisällä, mutta varsinkin etukentällä hän on ollut käsittämättömän hyvä ja suistanut Olli Heikkalan polttolinjaan. Lassila on vasta 19-vuotias, mutta pelaa vanhan miehen viisaudella ja rauhallisuudella – ja muodostaa yhdessä Matias Rinta-ahon kanssa Superin tämän hetken parhaan etukentän. Pallovarmuudesta ja luottamuksesta kertoo se, että pelaa takatilanteissa Saarikentällä vaativaa ja vaarallista kolmoskulmaa.

It’s hectic night in pesäpallo and baseball including the thriller Sotkamon Jymy vs Manse PP. Check the odds at LeoVegas!

Valtteri Luoma

Valtteri Luoma on ollut jo useamman vuoden yksi Superin parhaista ulkopelaajista. Luoma hallitsee vaihtotilanteissa etukenttää. Meni alkukaudesta takatilanteissa uudelle paikalle kolmospussiin, mutta Matti Latvalan loukkaannuttua on pelannut Latvalan ollessa possa kakkospussia. Jäätävän pallovarma ja erinomainen lukemaan peliä. Käsi riittää heittämällä niin etukentällä kuin pussissa. Ainoa ihmetyksen aihe alkukaudessa on, miksi ihmeessä Luomaa ei valittu Itä-Länteen. Herätys Antti Hartikainen, sillä Luoma on ollut vaihtotilanteissa Superin paras etumies tällä kaudella.

Aleksi Rantala

Koskenkorva on ollut yksi kauden suurista yllättäjistä ja yksi joukkueen ehdottomista ilonaiheista on ollut 23-vuotiaan Aleksi Rantalan otteet etukentällä. Rantala on alkujaan Veteli Pesiksen kasvatti, mutta hänet jalostettiin pesäpalloilijaksi Vimpelissä, jossa pelasi 14 ottelua vuosina 2018-2020. Kun paikka Vimpelin kivikossa avauksessa alkoi näyttää ylivoimaisen suurelta vuorelta, Rantala lähti hakemaan suurempaa vastuusta ja peliaikaa Koskenkorvalta. Rantala väläytteli jo avauskaudellaan Kosussa vuosi sitten, mutta varsinainen läpimurto on tapahtunut tällä kaudella. Rantalan otteissa näkyy oikeanlaisen pesäpallokasvatuksen merkitys ja tärkeys. Potentiaalia kehittyä vieläkin kovemman luokan pelaajaksi löytyy edelleen.