Yleisurheilu otti turpiinsa Ruotsilta, mutta uudet suomalaisnimet puhkeavat kukkaan ensi kesänä

Benjamin Lee (numero 2) on yksi niistä suomalaisurheilijoista, joista kuullaan vielä.

Yleisurheilu

Yleisurheilu otti turpiinsa Ruotsilta, mutta uudet suomalaisnimet puhkeavat kukkaan ensi kesänä

Yleisurheilu on menossa valoa kohta laajalla rintamalla, vaikka Ruotsi-ottelu päättyi Ruotsin juhliin ja huipputulokset jäivät vähiin.

Jari Kupila
TEKSTI Jari Kupila
@JariKupila
JULKAISTU 6.9.2020 | KUVAT All Over Press

Yleisurheilu ei saanut haluaamansa päätöstä pirteälle kesällä, sillä Ruotsi kylvetti maaottelussa suomalaiset miehet ja naiset. Viikonlopun olennaisin asia ei lopulta ole se, miten maaottelu lopulta päättyi.

Olennaista oli, että maaottelu ylipäänsä pystyttiin järjestämään, kaikista peloista ja epävarmuuksista huolimatta. Se säästi molempien maan liitot erittäin vaikealta taloudelliselta takaiskulta tilanteessa, joissa talouden kanssa on muutenkin vaikeita haasteita.

Lisäksi olennaista on se, että saatiin kauden loppuun kisatapahtuma, jossa voitiin tarjota edes jossakin määrin kansainvälinen kisatapahtuma kansalliselle kärkikaartille.

On toki selvää, että maaottelun tulostasossa ei hurraamista ole. Maailmalla juostiin samaan aikaan tunnin juoksun ME-tuloksia ja keihästä paiskottiin liki 100 metriä, mutta sivutetaan nyt se. Tämän yleisurheilukisan idea on jokin muu kuin kansainvälisen huipputason tulosten tekeminen.

Tämän kisan idea on – lajiväen syksyisen kokoontumisajon ohella – tarjota kasvumahdollisuus niille urheilijoille, joista odotellaan tulevien vuosien huipputulosten tekijöitä ihan eri tason kisatapahtumissa.

Vaikka Suomi otti nyt turpiinsa ja vaikka kesän suomalaisten ykkösnimien kunto on jo selvästi ohi, on hyvä huomata, että yleisurheilussa kuplii nyt todella mielenkiintoista aluskasvillisuutta. Ja tätä kuplintaa näkyi nimenomaan Ruotsi ottelussa, jos ottelua osasi sillä silmällä katsoa.

Mette Baas naisten 400 metrillä.  Benjamin Lee miesten 800 metrillä. Julia Valtanen naisten keihäässä. Oskari Lehtosen suoritus 4×400 metrillä. Lotta Kemppinen satasella. Salla Sipponen kiekossa. Silja Kosonen moukarissa. Senja Mäkitörmä kuulassa. Useampikin korkeushyppääjä.

Takana on pitkään aikaan pirtein yleisurheilukesä. Naisaiturit, naiskolmiloikka, moukarinheitto, Kristian Pulli ja Topi Raitanen tekivät kaudesta kansallisesti erittäin kiinnostavan.

Mutta pinnan alla kuplii jo uusiakin nimiä. Osa heistä näkyy ensi kesänä isossa roolissa muuallakin kuin Ruotsi-ottelussa. Yleisurheilu on kulkemassa uutta nousua kohti.

 

ElmoElmo on UUDISTUNUT! Toimi nopeasti ja tilaa Elmo edulliseen tarjoushintaan 4 kk 35 e – ja saat jo syyskuun Elmon postilaatikkoosi.

Voit myös ostaa uusimman Elmon digilehden irtonumeron Lehtiluukusta. Tilaajille digilehti kuuluu automaattisesti tilaushintaan.

Ja totta kai Elmo on myös irtonumeromyynnissä läpi Suomen!

 

Uusimmassa Elmossa mm.:

+ Jokereiden toiminnan todellinen logiikka

+ Veikkaus salasi pesäpallon ensimmäisen sopupeliskandaalin

+ Ketkä ovat oikeasti hölmöjä Valko-Venäjä kommenteissa?

+ Urheilukaupunki Kuopio

+ Jesperi Kotkaniemen ihme

+ Mikä mättää Mika Lehkosuolla?

+ Henri Aalto kertoo baletin rakastamisen vaikeudesta

Ja paljon, paljon muuta!