Yllätysuutinen – Toni Kohonen harkitsee huiman peliuransa jatkamista

Toni Kohonen pelasi Kouvolassa vuosina 2020-2021, kunnes siirtyi viime kaudeksi Imatralle.

Pesäpallo

Yllätysuutinen – Toni Kohonen harkitsee huiman peliuransa jatkamista

Toni Kohonen saatetaan sittenkin vielä nähdä pesäpallokentillä pelaajana. Hän sanoo päättävänsä asiasta viikon sisällä.

Jukka Rönkä
TEKSTI Jukka Rönkä
@JukkaRonka
JULKAISTU 1.5.2023 | KUVAT All Over Press

Kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohonen, 47, harkitsee paluuta takaisin pelikentille. Kohonen on osallistunut Kouvolan Pallonlyöjien Ykköspesis-joukkueen treeneihin ja miettii parhaillaan, nousisiko hän lavetille vielä kerran tosimielellä.

”Minulta kysyttiin, olisinko valmis auttamaan Kouvolan Ykköspesis-joukkuetta. Kilpailu Ykköspesiksessä on koventunut ja seurassa halutaan varmistaa, että Kouvolan kakkosjoukkue pelaisi jatkossakin Ykköspesiksessä. Se on selvästi tasokkaampi sarja kehittyä Kouvolan junioreiden kannalta kuin Suomensarja”, Kohonen sanoo.

”Olen käynyt pari kertaa treeneissä ja mietin nyt, onko minusta oikeasti apua joukkueelle. En halua viedä yhdeltäkään junnulta pelipaikkaa enkä halua myöskään palata, jos en koe olevani siihen itse valmis. Mitään päätöksiä paluusta en ole vielä tehnyt. Asia on ratkaistava suuntaan tai toiseen viikon aikana.”

Are you ready? Get a 25€ combi free bet on your 1st deposit at Mr Green!

Kohosen roolina olisi pelata lyöjäjokerina.

”Olen fyysisesti kunnossa ja muutenkin täysin terve, siitä homma ei jäisi kiinni. Lajiharjoittelu on sen sijaan ymmärrettävästi jäänyt vähemmälle. Katsotaan nyt, mihin itse päädyn ja mihin päädymme seuran kanssa. Asun Kouvolassa eikä kentälle ole niin pitkä matka, ettenkö voisi pelatakin ainakin kotona ja lähistöllä pelattavissa otteluissa”, Kohonen miettii.

Kohosella on takanaan värikäs talvi. Hän päätti Superpesis-uransa viime kesänä ja siirtyi syksyllä Manse PP:n pelinjohtajaksi ja päävalmentajaksi. Kohonen ehti hoitaa tehtäviä vain neljä kuukautta, kunnes Manse yllättäen erotti hänet.

Kohonen on riitauttanut irtisanomisensa ja haastanut Manse PP:n oikeuteen. Hän vaatii asianhoitajansa, varatuomari Olli Rausteen, laatiman haastehakemuksensa perusteella noin 120 000 euron korvauksia sopimuksensa aiheettomasta purkamisesta.

Lue myös: Toni Kohonen haastaa Manse PP:n oikeuteen – hakee yli 120 000 euron korvauksia